Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Petek,
23. 10. 2015,
10.38

Osveženo pred

2 leti, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

liga prvakinj rokomet Krim Marta Bon

Petek, 23. 10. 2015, 10.38

2 leti, 6 mesecev

Krimove najstnice proti najboljši vratarki na svetu

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V četrtek popoldne so rokometašice Krima odpotovale na gostovanje v Rostov na Donu, kjer jih čaka druga tekma lige prvakinj z vse prej kot lahkim tekmecem v vse prej kot lahkih okoliščinah.

Rostov je ruski prvak, pokalni zmagovalec in finalist pokala EHF, ki pa je debitant v ligi prvakinj. To je v zadnjih sezonah trikrat neuspešno napadal v kvalifikacijah. Vodi ga Danec Jan Leslie, ki je poleti lahko pozdravil izjemno okrepitev, eno najboljših vratark na svetu, za mnoge kar najboljšo – Norvežanko Katrine Lunde. Ta je – pozor – štirikrat osvojila ligo prvakinj, trikrat evropsko prvenstvo, dvakrat olimpijske igre in enkrat svetovno prvenstvo.

Na Don je poleg tega pred sezono prispela tudi vrsta ruskih reprezentantk – Ana Sen (Györ), Ksenija Makejeva (Baia Mare), Jekaterina Davidenko (Baia Mare), Oksana Kiseljeva (Kuban), Ana Sedojkina (Dinamo-Sinara) in Maria Basarab (Zvezda Zvenigorod).

Brez krožne napadalke številka ena Rostov je po petih krogih skupaj z Zvezdo in Dinamom vodilni v domačem prvenstvu, a z osupljivo razliko v zadetkih: +127. V prvem krogu lige prvakinj je na gostovanju premagal vselej močni Larvik s 27:21. Takšna so torej dejstva o Krimovem tekmecu, s katerim se bodo Ljubljančanke (v soboto ob 15. uri) spopadle bistveno zdesetkane. Najslabša novica tedna je bila poškodba kolenskih vezi najbolj zveneče okrepitve in ene najboljših igralk, krožne napadalke Vesne Milanović-Litre. Hrvaška reprezentantka bo morala zaradi nesrečnega trka na tekmi z Baia Marejem počivati najmanj en mesec, kar pomeni precej preglavic predvsem na osrednjih položajih v obrambi.

Brez krožne napadalke številka ena

Kljub porazu s 27:33 je bila Marta Bon s tekmo proti romunskim prvakinjam zadovoljna. Rusinje bodo verjetno (še) trši oreh. "Rostov-Don je kakovostna osvežitev v ligi prvakinj, morda se že ponavljam, a ekipa je sestavljena iz res vrhunskih posameznic. Vsi poznamo Katrine Lunde, mene že nekaj let navdušuje Iulia Managarova, še bolj izpostavljena pa je Jekaterina Ilina. Vse se začenja z njenimi aktivnostmi in naša glavna naloga bo ustaviti ti dve igralki," meni Bonova: "Zagotovo bo nekaj sprememb v igri, saj je bila Vesna Milanović-Litre naša glavna in najbolj standardna v obrambi, to je tudi naša težava. Poskušali bomo tudi z drugimi rokometašicami najti dobre rešitve in jih izpostaviti, s tem pa dobiti odgovore, koliko so lahko konkurenčne."

Dve skupaj le malenkost manj kot ena Rezervi Litrejeve Manca Jurič in Aneja Beganović sta skupaj stari le 37 let, kar je zgolj dve leti več od omenjene Lundejeve. V ekipi, ki se je v Rusijo odpravila le s 14 igralkami, bo še ena najstnica Ana Abina. Dobra vest za krimovke je, da znova trenira Alja Koren, za katero pa še ni jasno, koliko bo lahko pomagala. Lara Hrnčič in Amra Pandžić ostajata na bolniškem dopustu.

Ne spreglejte