Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Petek,
30. 1. 2015,
16.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Allison Pineau liga prvakinj

Petek, 30. 1. 2015, 16.51

8 let

Krimova velika okrepitev bo končno dočakala ligo prvakinj

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V soboto se začenja drugi del lige prvakinj, kjer bodo igrale tudi krimovke, pravico nastopa pa bo imela končno tudi Francozinja Allison Pineau, ki se dvoboja s Thüringerjem že zelo veseli.

Na začetku novembra preteklega leta je Krim naznanil prihod nekdanje najboljše rokometašice sveta, Francozinje Allison Pineau, vseeno pa se je njen premierni nastop zgodil šele letos (tako so tudi napovedali, saj je bilo vmes še svetovno prvenstvo). Konec novembra je pripotovala v Ljubljano in si ogledala nekaj tekem Krimovk, v drugem delu lige prvakinj pa bo ena glavnih napadalnih nevarnosti tigric. To je pokazala že na pokalni tekmi proti Zagorju, ko je bila s šestimi zadetki med najboljšimi strelkami.

Zdaj 25-letnico čaka še vrnitev v ligo prvakinj, kjer je že nastopala v dresih Metza, Valcee in nazadnje Vardarja, za katerega pa v letošnji sezoni ni zaigrala, saj jo je mučila poškodba kolena.

"Dolgo sem čakala, da bom lahko znova zaigrala v ligi prvakinj. Za nas bo naslednjih šest tekem zelo zanimiv, imamo težko skupino, a mislim, da smo dovolj napredovale in da lahko dosežemo pozitiven rezultat," je pred tekmo z nemškimi prvakinjami dobro razpoložena Pineaujeva, ki je bila v mladosti tudi odlična igralka namiznega tenisa.

"Z njo imamo še več možnosti, da igramo bolje"

Francoske družbe je v Ljubljani vsekakor vesela najizkušenejša igralka v igralnem polju, rojakinja Pineaujeve, 34-letna Amelie Goudjo (najstarejša je sicer vratarka Sergeja Stefanišin).

"Z velikim zadovoljstvom čakamo, da se začnejo tekme lige prvakinj. Verjamem, da nam bo Allison lahko zelo pomagala in prinesla veliko v ekipo. To je velika priložnost, da igramo še bolje. Decembra in januarja smo imeli kar nekaj časa, da izboljšamo svojo igro, in zdaj komaj čakamo, da se znova začne," tudi druga francoska predstavnice v dresu slovenskih prvakinj komaj čaka sobotno tekmo proti Thüringerju.

Ne spreglejte