Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sobota,
15. 3. 2014,
15.25

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Krim Mercator Krim Mercator liga prvakinj Tone Tiselj

Sobota, 15. 3. 2014, 15.25

7 let, 12 mesecev

Krimova tekmica do konca sezone brez polovice plače

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Rokometašico Budućnosti Mileno Knežević je klub do konca sezone kaznoval s prepolovitvijo osebnega dohodka. Odtegljaj bo Črnogorka namenila v dobrodelne namene.

Zgodba je znana: na zadnji tekmi lige prvakinj je Milena Knežević z glavo udarila nasprotnico Anito Görbicz. Sodnika se v zadnji minuti tekme z Györom na dogodek nista odzvala, zato pa se je Evropska rokometna zveza, ki je Kneževićevi prisodila dve tekmi prepovedi nastopanja. Precejšen del rokometne javnosti se zgraža zaradi dokaj nizke kazni za brutalen udarec Črnogorke, ki se je sicer javno opravičila.

Kazen ji je naložil tudi klub, in sicer bo mladenka do konca sezone igrala le za polovico plače, njen preostanek pa bo na lastno pobudo namenila v dobrodelne namene, za deklice s cerebralno paralizo. Kneževićeve torej ne bo na nocojšnji (20.30) tekmi s Krimom, izpustila pa bo tudi polfinalni dvoboj na zaključnem turnirju v Budimpešti.

Skesana zunanja igralka ne bo edina, ki bo manjkala proti še bolj zdesetkanim slovenskim prvakinjam. Dragan Adžić ne bo mogel uporabiti Dragane Cvijić, Marine Vukčević in Biljane Pavičević, vprašljiva pa je Klara Woltering. "V vsakem primeru imajo igralke, ki imajo sicer manjšo minutažo, še posebej na zunanjih položajih in krožni napadalki, lepo priložnost, da se dokažejo," je dejal Dragan Adžić, nekoč učenec Toneta Tislja, ko je bil ta glavni trener Budućnosti.

Tiselj verjetno ne bi pomišljal ob ponudbi za menjavo zdravstvenih težav za finančne in kadrovske, ki jih ima Krim. Za tekmo so mu namreč ostale le deseterica igralk in dve vratarki.

"Gre za zadnjo tekmo v sezoni, za katero smo pričakovali, da se bo odvijala drugače. Po tekmi z Györom doma smo izgubili sanje o polfinalu. Projekt se končal. Proti Budućnosti pričakujem in želim, da bodo rokometašice odigrale po najboljših močeh, a ta hip težko rečem, kaj to pomeni. Trenažni proces je namreč iz tedna v teden slabši, kar se je pokazalo že na gostovanju pri Larviku. Dekleta bodo dala od sebe toliko, kolikor so ta trenutek sposobna. Upam, da se bodo dostojno poslovila od sezone, nekatera pa tudi od Krima, navijačev in dvorane," je dejal Tiselj, ki se je izogibal natančnejšemu pojasnilu, zakaj je trening okrnjen in vse manj kakovosten.

Ne spreglejte