Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Ponedeljek,
19. 8. 2013,
21.46

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Krim Mercator Krim Mercator liga prvakinj rokomet

Ponedeljek, 19. 8. 2013, 21.46

8 let

Krim že premagal prvega tekmeca v ligi prvakinj

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Zanimivo, pri Krimu Mercatorju so se odločili, da bodo prvo pripravljalno tekmo odigrali proti prvemu tekmecu v rokometni ligi prvakinj, ta bo v Stožicah gostoval čez manj kot dva meseca.

Gre za švedski Sävehof, osemkratnega in aktualnega švedskega prvaka, ki so ga Krimovke na Galjevici premagale z 28:27. Prvi preizkus v sezoni seveda ne prinaša vse slike, poleg tega so nekatere igralke lažje poškodovane, a sodeč po tekmi s Skandinavkami bo težišče Krimove igre bolj pomaknjeno k hitrejšemu ritmu. Bolj ali manj je jasno, da bo imela Nina Wörz še vedno izjemno pomembno vlogo, da bo Andjela Bulatović pomenila dodano vrednost in da je Oana Manea krožna napadalka, ki jo, ko v napadu dobi pravo žogo, izjemno težko ustavi katerakoli obrambna igralka.

Čeprav tekma ni bila povsem v skladu z njegovimi željami, je bil trener Tone Tiselj z njo zadovoljen. Pod njegovim povečevalnim steklom so se znašle predvsem novinke. ''Že lani je bila naša glavna ideja hitrejša igra z veliko rotacijami. Tudi zdaj imamo še kar nekaj težav. Če odpišemo tako Jeleno Grubišić kot Carmen Martin, ki ju ne bo do novega leta, tokrat niso igrale rokometašice, ki so v fazi rehabilitacije ali lažje poškodovane. Mislim predvsem na Andreo Penezić in Danielo Piedade. Prav tako nismo veliko uporabljali Neli Irman in Patricie Vizitiu. Širino bomo imeli, za zdaj pa moramo te igralke še malo prihraniti. Nedeljska tekma je bila sicer prva po težkih pripravah. Vse stvari niso šle po pričakovanjih, ampak tri novinke, ki so dobile priložnost, so se izkazale. Predvsem Oana Manea, s katero smo dobili izvrstno krožno napadalko. Tudi Andjela Bulatović se je dobro vključila glede na to, da je bilo srečanje s Sävehofom njena prva tekma za nas. Zelo solidna je bila v vratih tudi Talida Tolnai,'' je dejal Krimov trener in za odlična posredovanja v prvem polčasu pohvalil tudi ''večno'' Sergejo Stefanišin.

Ne spreglejte