Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Petek,
15. 3. 2013,
14.16

Osveženo pred

2 leti, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Krim Marta Bon Neli Irman

Petek, 15. 3. 2013, 14.16

2 leti, 6 mesecev

Krim in reprezentanca z roko v roki

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenska ženska rokometna reprezentanca začenja akcijo, ki jo bodo tvorili treningi s Krimom Mercatorjem in prijateljski turnir v Turčiji. Vse zavoljo čim uspešnejših priprav na kvalifikacije za EP.

Jeseni se za žensko rokometno reprezentanco, ki jo od pred kratkim znova vodi Marta Bon, začenjajo kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2014, ki bo na Madžarskem in Hrvaškem. Tekmice bodo znane 26. marca, Bonova pa bo teden EHF že izrabila za priprave na kvalifikacijske bitke. Slovenke se bodo v Antalyi pomerile s Turkinjami (22. marca) in Ukrajinkami (23. marca), od torka do četrtka pa bodo vadile s krimovkami.

"Z vznemirjenjem in odgovornostjo začenjam svojo pravzaprav prvo akcijo, čeprav sem vsaj na pripravah sodelovala tudi na kvalifikacijskem turnirju. V prvem delu tedna EHF bomo v Ljubljani, skupaj s Krimom. Boljših trening tekem skoraj ne bi mogli imeti. Začenjamo v torek z dvema treningoma v dvorani Stožice, tudi v sredo nas čakata dve aktivnosti ter en trening še v četrtek. Turčija in Ukrajina nam po kakovosti ustrezata. Na seznamu imamo 18 igralk, v Turčijo jih bo potovalo 16," je ob obelodanjenju seznama reprezententk dejala Bonova, zadovoljna, ker je izbrana vrsta razpršena na deset klubov iz petih držav, kar v minulih letih ni bila ravno praksa: "Da imamo vse več igralk v tujini, je nov element v ženski reprezentanci. Zapeljali ga bomo tako, da bo naša prednost. Ekipa je zelo kakovostna, imamo sladke skrbi. Alje Jankovič ne bo zaradi študijskih obveznosti, Ane Gros pa zaradi poškodbe. Vključili smo Laro Hrnčič, mlado levičarko iz Velenja, ter Maxim Pelikan, krožno napadalko iz Celjskih mesnin. Preverili bomo, ali ju lahko že vključimo v reprezentančni sistem. Končni cilj je, da se reprezentanca spet uvršča na velika tekmovanja in je med 10, 15 reprezentancami v Evropi."

Prava "mama" v ekipi je vratarka, Sergeja Stefanišin. Deset let starejša od druge najstarejše, a še vedno z neverjetno in nalezljivo pozitivno energijo, ki prav definira to rokometašico. "Hvala Marti, ker me je povabila v to mlado ekipo, da ji pomagam s svojimi izkušnjami. Imamo več kakovostnih igralk, ki lahko s svojo hitrostjo in iznajdljivostjo pripomorejo k boljši igri. Selektorka teži k hitremu, privlačnemu, zanimivemu rokometu. Čas je, da pokažemo na velikih tekmovanjih, kar so nekateri v nas malo zatirali. Pokazati moramo, da smo iz pravega testa in da je to reprezentanca prihodnosti, ki lahko naredi velik rezultat," je zadovoljna Serdža. Iz Zagorja prihaja levičarka Neli Irman. "Vesela sem, da se večkrat dobimo in da gremo končno na malo močnejši turnir in vidimo, kje smo. Že večkrat sem poudarila, da imamo dober kader. Sploh zdaj, ko so dekleta tudi v tujini in igrajo na višji ravni. Verjamem, da nas bo selektorka spravila skupaj kot celoto in da bomo pokazale boljše predstave," je optimistka svetlolasa krilna igralka.

Ne spreglejte