Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Torek,
1. 3. 2016,
19.59

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

rokomet Mlinotest Ajdovščina Krim Mercator Krim Mercator

Torek, 1. 3. 2016, 19.59

3 leta, 5 mesecev

Krim hoče naslov po obvoznici, Ajdovščina gleda "le nase"

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

V boju za naslov rokometnega državnega prvaka je Krim ubral nenavadno potezo in posodil Ajdovščini kar šest igralk. V primorskem klubu pravijo, da gledajo le nase, spoštujejo pa vse.

Zadeva je v rokometnem prostoru dvignila ogromno prahu. Po dveh remijih z Zagorjem se je Krim znašel v podrejenem položaju na lestvici zaradi slabše razlike v zadetkih. Če Zagorje dobi vseh sedem tekem do konca prvenstva, bo osvojilo svoj prvi naslov.

Krimova pritožba glede premajhnega števila slovenskih igralk na zadnjem medsebojnem derbiju v ekipi Zagorja (še) ni bila uslišana, zato so v klubu sprejeli novo strategijo – kar sedem igralk bodo posodili Ajdovščini, ki bo z njimi skušala premagati Zagorje. Tako bi po neustaljeni poti, nekakšni obvoznici, prišli do cilja.

 

 

Tudi kapetanka

Do nadaljnjega bodo članice Mlinotesta kapetanka Tamara Mavsar, Alja Koren, Sergeja Stefanišin, Aneja Beganović, Nina Zulič in Ana Zrimšek. Kakšen je pogled kluba, ki je prejel igralke?

"V sezoni 2014/15 smo osvojili tretje mesto in se uvrstili v evropski pokal. Ta nas je veliko stal glede poškodb, že pred poldrugim mesecem smo razmišljali o okrepitvah, nato se je proti Žalcu poškodovala še Tina Rojc. Hitro smo se odločili, da izkoristimo priložnost in se okrepimo. Spoštujemo vse klube, ne oziramo se na komentarje v medijih. Prvenstveno gledamo svoj cilj," nam je dejal predsednik kluba Ivan Vodopivec. Ta želi ekipo spet popeljati v Evropo, do tretjega mesta v državnem prvenstvu in čim višje v pokalu.

Z nenavadno prakso "začasnega" odhoda večjega števila igralk v Ajdovščino se ne obremenjuje. "Gledamo sebe, ne drugih klubov, imamo spoštljivega sponzorja, organizirane navijače, po 23 letih smo spet nastopili v pokalu. Sproti bomo videli, kdaj se bodo dekleta vrnila. S izpopolnjeno ekipo lahko naskakujemo cilje," je sklenil predsednik Mlinotesta.

Nemalo vprašanj

Ob tovrstni praksi, ki se bistveno razlikuje od na primer posoje mlade igralke ali rokometašice, ki ne bi veliko igrala - nekatere iz te šesterice resnici na ljubo niso veliko igrale, še zdaleč pa ne vse -, se sproža veliko podvprašanj. Kaj je naslednji korak? Kdaj sledi še kakšna bitka birokratske vojne med Krimom in Zagorjem, ki sta se vojskovala že lani? Bo preseljevanje v prihodnje postalo še bolj množično? Lahko natančnejši predpisi to ustavijo? Kako se bodo krimovke sploh ujele z ajdovsko ekipo?

Zagata je še večja, ker je dvoboj Mlinotesta v istem terminu kot pokalno tekmovanje. Eden od polfinalov bo, kakšna ironija, zagorsko-ajdovski, tako da bo morala biti prvenstvena tekma gotovo prestavljena.

Ne spreglejte