Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sobota,
27. 10. 2012,
20.53

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Cimos Gorenje

Sobota, 27. 10. 2012, 20.53

7 let, 12 mesecev

Koper slavi: poraz Gorenja po 17 mesecih

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Na napetem derbiju 8. kroga 1. NLB Leasing lige med vodilnim Gorenjem in drugim Cimosom so Velenjčani doživeli prvi poraz v prvenstvu (28:23).

b>Velenjčani poraza v državnem prvenstvu niso doživeli že vse od maja 2011, zadnjega pa jim je prizadejal prav Cimos. In tokrat znova. Derbi je bil zanimiv, napet, na trenutke tudi živčen. Taktirko navijanju v ne povsem polni Bonifiki sta dajali navijaški skupini. Tekma je postregla z bolj malo zadetki, v ospredju sta bili obrambi. Gorenje je svojo 6-0 modificiralo z občasno tudi globokimi izpadi na najnevarnejše zunanje igralce, medtem ko so se Primorci v večji meri držali črte.

O vratarjih: sedita, pet

Do 19. minute prvega dela nobeni ekipi ni uspelo povesti za več kot gol. Tedaj pa je Uroš Rapotec iz protinapada zabil za 8:6. Vnovični reprezentant in bombarder Klemen Cehte v prvem polčasu ni prišel prav do izraza. Naravnost blestela sta Ivan Gajić v enih in Gorazd Škof v drugih vratih. Koprski vratar je na začetku tekme razorožil Mateja Gabra, kateremu je obranil prve tri strele. Skupaj sta čuvaja mreže v prvem polčasu zaustavila kar 17 strelov. Po vmesnem izenačenju so se Koprčani prek Deana Bombača dokopali do treh zadetkov naskoka (11:8), a so Velenjčani tudi po zaslugi Gajića v slačilnico odšli z najmanjšim mogočim zaostankom.

Bonifika se je tresla

Na začetku drugega polčasa je Cimos znova povedel za dva gola, a je Gorenje vedno znova našlo pravi odgovor, da se tekma ni zasukala proti višji prednosti. V 35. minuti je bil Dino Bajram, steber velenjske obrambe dvakrat zapored izključen, namesto njega je nato priložnost dobil Peter Pucelj. Koprski napad je slonel na Miloradu Krivokapiću, ki je bil že po dveh tretjinah tekme pri sedmih golih, in Matjažu Brumnu, ki je v 40. minuti Cimos popeljal do štirih golov prednosti (17:13). Nekaj trenutkov kasneje je Uroš Bundalo zabil za plus pet. Tribune Bonifike so se tresle od navdušenja. Dobesedno.

Strasten zaključek

Velenjčanom sistem ni razpadel. Poskusili so z malo globljo različico obrambe, ki je ostala agresivna. Z dvema goloma Janeza Gamsa z levega krila in ob razigranem Cehtetu so se tako gostje dvakrat približali na dva gola zaostanka. V 50. minuti na 19:21. A topu v Krivokapičevi levici ni (z)manjkalo streliva. Zadeval je iz igre, tudi ko je njegova ekipa zadetke najbolj potrebovala, in s sedmih metrov. A pomagačev je imel premalo. Bezjak je dobrih pet minut pred koncem poskrbel za izenačenje.

Vendar preobratov ni bilo konec. Prej dokaj dobro ustavljeni nekdanji Velenjčan Nikola Manojlović je v polno poslal dva projektila za 24:22. Gledalci so povišali decibele navijanja. Tri minute pred koncem so imeli gostje tudi igralca manj pri zaostanku 23:26 po vnovičnem zadetku Manojlovića. Proti koncu tekme so strasti eksplodirale, Bezjak je napravil oster prekršek nad Bombačem za rdeči karton, Cimos pa je ob številčni prednosti zgolj potrdil zmago, čeprav so Velenjčani besneli na sodnika.

Ne spreglejte