Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Nedelja,
29. 11. 2015,
8.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Ivan Gajić rokomet Kiel liga prvakov liga prvakov

Nedelja, 29. 11. 2015, 8.51

8 let

Koliko žog bi obranil šele, če ne bi videl megleno?

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Ob točki celjskih rokometašev proti nemškemu velikanu Kielu, bilo je 23:23, velja vsekakor izpostaviti učinek izkušenega vratarja Ivana Gajića.

Poseben odtenek ima točka Celja proti Kielu (23:23) za Ivana Gajića. Vratarski učinek smo do zdaj v sezoni (marsi)kdaj pogrešali. Delno tudi zaradi poškodb. Proti slovitim Nemcem pa je srbski veteran s 15 obrambami – od tega nekaterimi v zelo pomembnih trenutkih in drugimi, ki so ustavile zelo težke strele - poskrbel za presežek.

Malokdo pa ve, da je bil Gajićev nastop skoraj do zadnjega vprašljiv, ker na desno oko še vedno vidi megleno. Na zadnji prvenstveni tekmi v Slovenj Gradcu mu je namreč žoga iz bližine priletela v oko, zato je bil njegov trening bistveno okrnjen. "Ko je svetlo, vidim, ko je tema, malo slabše," se je po tekmi pošalil Gajić.

Faktor X: bojevitost

"Lepo je, da smo doma osvojili točko, to proti Kielu ni majhna stvar, ampak žal nam je za drugo. Morali bi dobiti tekmo, več priložnosti smo imeli za to. V tem odličnem ozračju, ki nam je dalo krila, smo se borili do zadnje sekunde," je dejal nekdanji srbski reprezentant, potem ko je prispeval levji delež k celjskemu remiju proti Kielu v devetem krogu lige prvakov, ki je spet nekoliko dvignil pivovarske delnice, kar zadeva napredovanje v osmino finala.

Če pogledamo le končnico, ko je Kiel lovil Celjane, se ti res lahko tolčejo po glavi zaradi izpuščene zmage. A če bi nas časovni stroj na tekmi popeljal v drug polčas, ko so imeli Celjani ob treh zadetkih minusa dva igralca manj na igrišču, je remi razlog za zadovoljstvo.

Celjani imajo zdaj tri točke, odločilna srečanja pa jih bodo čakala po novem letu. Še prej pa jih čaka izjemno zahtevno gostovanje pri Parizu. Ta bo brez dvoma želel s sebe sprati madež slabega vtisa po izjemno visokem porazu pri Veszpremu (20:28). "Tudi v Parizu se bomo borili. Videli bomo, kam nas bo to pripeljalo. Pomembno je, da se borimo tako kot proti Kielu," obljublja Gajić.

Ne spreglejte