SiolNET. Sportal Rokomet
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Karabatiću in Slovencema po 10 tisoč evrov kazni, najvišja je 30 tisoč

2

termometer

 | Foto:

Sodišče v Montpellieru je razglasilo kazni v stavniški aferi Montpellier. Večina obtoženih je dobila globo po 10 tisoč evrov, tudi Dragan Gajić in Primož Prošt. Mladen Bojinović pa 30 tisoč.

Mladen Bojinović je dobil kazen 30 tisoč evrov, Luka Karabatić 15 tisoč, Nikola Karabatić, Dragan Gajić, Primož Prošt, Issam Tej, Samuel Honrubia, Enzo Di Guardo, Geraldine Pillet, Jennifer Priez, Chokri M’Rassi po 10 tisoč, Mickaël Robin, Yann Montiege in Giuseppe Palumbo po pet tisoč in Ayoub Chah 1.500 evrov. Nihče ni dobil pogojne zaporne kazni, ki jo je zahtevalo tožilstvo, poroča Midi Libre.

Gajić je vseskozi zanikal, da je stavil, ampak le posodil denar Honrubii, medtem ko sta na primer Luka Karabatić in Prošt to priznala. Nikola Karabatić pravi, da je brez njegove vednosti stavilo njegovo dekle. Najverjetneje gre pričakovati pritožbe na odločitev sodišča.

Povod za afero je bila prvenstvena tekma Montpelliera in Cesson-Rennesa maja 2012, ko je bil Montpellier že prvak. Več kot sto tisoč evrov je bilo vplačanih na zaostanek Montpelliera ob polčasu, in to se je tudi zgodilo. Kvota je bila 2,8. Obtoženih je bilo 16 oseb - igralcev, njihovih partneric in znancev. Nekateri so priznali, da so stavili na zaostanek Montpelliera ob polčasu, vsi so zanikali prirejanje izida.

Tekma je preiskovalcem zaradi bistveno povišanega vložka glede na povprečje postala sumljiva, oktobra 2012 pa so se zgodile aretacije. Kmalu so igralce izpustili iz pripora, a nekaj časa še niso smeli imeti stikov s soigralci in trenirati. Brata Karabatić in Primož Prošt so nato zapustili klub.

 

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin