Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
2. 6. 2021,
10.47

Osveženo pred

2 leti, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18

Natisni članek

Ana Gros

Sreda, 2. 6. 2021, 10.47

2 leti, 10 mesecev

Kakšen podvig: Ana Gros je najboljša strelka v letošnji ligi prvakinj!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18
Ana Gros | Slovenska rokometašica Ana Gros je bila v letošnji sezoni najboljša strelka v ligi prvakinj. | Foto Guliverimage

Slovenska rokometašica Ana Gros je bila v letošnji sezoni najboljša strelka v ligi prvakinj.

Foto: Guliverimage

Kapetanka slovenske ženske rokometne reprezentance Ana Gros je bila najboljša strelka lige prvakinj v sezoni 2020/21. Grosova je v minuli sezoni v majici Bresta vpisala skupno 135 golov. Anita Görbicz je bila zadnja igralka pred Grosovo z več kot 130 zadetki v eni sezoni. Madžarka je sezono 2011/12 končala s 133 goli.

"Za mano in mojo ekipo iz Bretanje Bresta je izjemna sezona. Zelo sem vesela, da sem bila s 135 goli razglašena tudi za najboljšo strelko v letošnji ligi prvakinj," je povedala 30-letna Grosova, ena najboljših rokometašic na svetu in obenem tudi kapetanka slovenske reprezentance.

Neverjetna sezona

V letošnji sezoni je bila proglašena za najboljšo igralko francoskega rokometnega prvenstva, s klubom iz bretonskega Bresta so osvojile tako francoski pokal kot tudi prvi naslov prvakinj francoskega državnega prvenstva.

Ana Gros | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

S soigralkami so nastopile tudi na zaključnem turnirju četverice najboljših ekip v Evropi. Na prvi tekmi so po streljanju sedemmetrovk premagale madžarski Györ in se uvrstile v finale, v katerem jih je čakala ekipa Kristiansanda. Morale so priznati premoč Norvežankam, vseeno pa so osvojile končno drugo mesto, kar je velik uspeh za francosko ekipo.

Grosova se seli k moskovskemu CSKA

"Letos smo z ekipo res dosegli veliko, čeprav sem si zelo želela osvojiti tudi naslov lige prvakinj, kar je in ostaja še vedno moj največji cilj v karieri. Zato z optimizmom zrem v prihodnost in bom še naprej trdo trenirala, da bi mi enkrat to tudi uspelo," je sporočila Ana Gros, ki se v naslednji sezoni seli k moskovskemu CSKA.

Grosova je ena najboljših desnih zunanjih igralk v Evropi.  | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Grosova je ena najboljših desnih zunanjih igralk v Evropi. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Grosova zadnjih nekaj let velja za eno najboljših desnih zunanjih igralk v Evropi. Obenem je večkratna državna prvakinja s klubi iz Slovenije, Madžarske, Francije in Nemčije. Leta 2018 je bila izbrana za najboljšo desno zunanjo igralko v ligi prvakinj, kar šest let zaporedoma je bila izbrana za najboljšo desno zunanjo igralko v francoskem prvenstvu. Bila je tudi najboljša strelka v francoskem prvenstvu v kar štirih sezonah. Že 14 let je članica ženske slovenske reprezentance.

Preberite še:

Ana Gros
Sportal Ostrostrelka, ki ji v Evropi skoraj ni para, opozorila na veliko težavo

 

Ne spreglejte