Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
2. 6. 2013,
13.18

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Luka Žvižej slovo film

Nedelja, 2. 6. 2013, 13.18

8 let

Hollywood pazi se, prihaja Luka Žvižej

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Presenečenja na poslovilni tekmi Dejana Perića so se v petek zvečer vrstila in vrstila ... Eno najlepših, za cmok v grlu in polne oči, mu je s pomočjo soigralcev pripravil Luka Žvižej.

Dvorana Zlatorog je v petek gostila dogodek kot ga rokometna Slovenija ni vajena. Aktivni karieri rokometaša je v slovo pomahala velika, če ne celo največja legenda celjskega kluba – Dejan Perić. Program, ob katerem ni ostal ravnodušen nihče v dvorani in tekma, ki je postregla z marsikaterim zanimivim in humornim vložkom. V ekipi prijateljev Dejana Perića je s številko 12 na hrbtu (kot vsi ostali) zaigral tudi Luka Žvižej. "Perke je bil z mano, ko sem sam začenjal. Danes, ko se je poslovil on, sem z njim jaz. Tekma je bila polna čustev, dogajanje ob samem igrišču tudi. V "pokoj" ga je pospremilo veliko ljudi. Takšen spektakel se že dolgo ni zgodil in vprašanje je, kdaj se bo naslednjič." Pri Celju zagotovo še lep čas ne, saj je, če odštejemo Luko, povprečna starost ekipe komaj dobrih 21 let. "Tudi sam o slovesu še ne razmišljam. Verjamem, da je pred mano še kar nekaj sezon. Upam, da čim več," je dejal 32-letnik.

Perketa pozna več kot pol svojega življenja

Kot že rečeno, je Dejan eno izmed najlepših presenečenj, ki je tudi pri gledalcih doživelo velik uspeh, prejel od ekipe. Fantje so mu pripravili dobrih 20 minut dolg film, v katerem je glavno vlogo, se pravi vlogo Perketa, odigral ravno starejši izmed bratov Žvižej. "Film je nastal iz "zafrkancije", velikokrat se je namreč zgodilo, da je kdo koga oponašal. Meni je bil najbolj pri srcu Perke. In glede na to, da ga poznam že 17 let, stike sva imela tudi ko nisva igrala skupaj, je bilo kar precej materiala," v smehu razlaga Luka, ki si je s Perićem poleg celjske delil še slačilnico Barcelone. "Na tem mestu bi pohvaluil Blaža Blagotinška. Mislim, da je dokazal, da ne zna delati le z žogo, ampak tudi s kamero in montažo. On je snemal, montiral. Pomagal je tudi Urban Lesjak, ki se prav tako spozna na te zadeve. Nič, beseda je dala besedo in nastal je film. Mi smo zadovoljni, upam, da je bilo predvsem Perketu in vsem ostalim prav tako všeč."

Zdaj že nekdanji vratar o filmu ni vedel ničesar. "Vem, da je slutil, da se mu lahko zgodi nekaj podobnega, zato smo morali še toliko bolj paziti. Dvakrat nas je skoraj dobil na samem prizorišču, a smo nekako skrili. Lahko rečem, da smo delali cel teden, vmes je bilo tudi nekaj neprespanih noči, ampak se je splačalo," razloži Žvižej, ki prizna, da se mu je ob ogledu naredil cmok v grlu. "Ne le cmok, tudi oči so bile polne. Tega pač v trenutkih ko si z nekom, ki ti veliko pomeni, ne moreš kontrolirati." Pa ne samo on, na petkov večer se v Zlatorogu, ki letos obeležuje desetletnico, marsikdo ni mogel zadrževati. Dejan Perić je pač legenda, mimo katere ne moreš ravnodušno.

Ne spreglejte