Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Četrtek,
29. 1. 2015,
10.45

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Uroš Zorman svetovno prvenstvo rokomet

Natisni članek

Četrtek, 29. 1. 2015, 10.45

8 let, 3 mesece

"Gremo po peto mesto, ki bi bilo za nas kot medalja"

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
"Velika stvar je, da smo na drugem zaporednem svetovnem prvenstvu prišli med osem reprezentanc," poudarja kapetan rokometne reprezentance Uroš Zorman.

Slovenski kapetan Uroš Zorman je po tekmi s Francijo, ki je slavila z 32:23, izpostavil, da je srečanje odločil vratar Thierry Omeyer, ki je Slovence v prvi četrtini tekme popolnoma razorožil.

"Ko so Francozi pobegnili na šest, sedem golov … Nismo edina reprezentanca na svetu, ki jih ni ujela. Seveda bi se tekma odvijala drugače, če bi zadeli iz čistih priložnosti. Žoge niso šle v gol. V drugem polčasu smo bili bolj agresivni, približali smo se, a Francozi so spet prestavili v višjo predstavo," pravi Zorman.

Cilj je praktično izpolnjen, kvalifikacije za olimpijske igre bolj ali manj zagotovljene, a ostaja vtis, da bi se Slovenija lahko trdovratneje upirala predvsem v obrambi.

"Velika stvar je, da smo na drugem zaporednem svetovnem prvenstvu prišli med osem reprezentanc. Katerakoli reprezentanca med osmerico je že elita. V vsakem primeru bi v četrtfinalu igrali proti velesili za nas," razmišlja 35-letnik: "Proti Danski bomo skušali zmagati in ujeti peto mesto, ki bi bilo za nas kot medalja."

Odlični Danci, ki so pred tedni na prijateljskem turnirju Slovenijo premagali za deset golov, v četrtfinalu pa proti Španiji izpadli zaradi gola v zadnjih trenutkih, so prvi tekmeci v bojih za razvrstitev od petega do osmega mesta. Če Slovenija v petek zmaga, se bo pomerila z zmagovalcem tekme med Hrvaško in Nemčijo. Če izgubi, pa za sedmo mesto s poražencem tega obračuna.

Ne spreglejte