Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Torek,
18. 10. 2016,
13.13

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

Gorenje velenje Riko Ribnica Pokal EHF

Torek, 18. 10. 2016, 13.13

4 leta, 11 mesecev

Žreb za pokal EHF

Gorenje z nemškim velikanom, Ribnica z Romuni

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45
gorenje ovnicek | Foto Liga Seha Gazprom

Foto: Liga Seha Gazprom

Povsem drugačna stopnja zadovoljstva vlada pri obeh slovenskih predstavnikih v pokalu Evropske rokometne zveze (EHF), Gorenju in Ribnici.

Medtem ko so Velenjčani v 3. krogu pokala EHF dobili izjemno močnega tekmeca, Füchse iz Berlina, se bodo Ribničani pomerili z romunsko ekipo Timisoara. Zmagovalci dvobojev se bodo uvrstili v skupinski del pokala EHF.

Prve tekme 3. kroga bodo na sporedu 19. in 20., povratne pa 26. in 27. novembra. Zmagovalci tekem se bodo uvrstili v skupinski del pokala EHF. Po dveh porazih z močnim Portom se je od tega tekmovanja že poslovil Koper 2013.

Nemčija in Romunija

Ribničani so z žrebom zadovoljni, saj so dobili premagljivega tekmeca, ki za povrhu še ni pretirano oddaljen. Velenjčani, ki so se neuspešno potegovali za ligo prvakov na kvalifikacijskem turnirju, pa so dobili izjemno visoko oviro. Berlin je trenutno tretje moštvo bundeslige. Ekipi sta se pomerili že pred dvema sezonama, ko se je Gorenje zavihtelo na zaključni turnir pokala EHF. Tega so Nemci v domači dvorani tudi osvojili. Velenjčanom se začetek sezone vsekakor ni posrečil. Posledica tega je bila tudi menjava trenerja.

Trener Gorenja Borut Plaskan zatrjuje, da se ne bodo predali. | Foto: Goran Vadlja Kamenjašević/RK Gorenje Velenje Trener Gorenja Borut Plaskan zatrjuje, da se ne bodo predali. Foto: Goran Vadlja Kamenjašević/RK Gorenje Velenje "Sreča pri žrebih v zadnjem obdobju zares ni naši strani. Potem ko smo v pretekli sezoni v pokalu EHF v tretjem krogu za tekmeca dobili odlično ekipo danskega Holstebroja, v šestnajstini finala pokala Slovenije pa Celje PL, so nam kroglice za letošnji preboj v skupinski del pokala EHF namenile dvoboja z moštvom Berlina.

A ne bomo se predali in naredili prav vse za to, da ekipo, ki je trenutno v vrhu nemškega prvenstva, presenetimo ter dokažemo, da Gorenje Velenje v evropskem prostoru še zdaleč ni reklo zadnje," je v uradni izjavi dejal velenjski direktor Matej Avanzo.

"Izognili smo se dolgim in napornim potovanjem v Rusijo, prav tako najbolj zahtevnima tekmecema - nemškemu Füchseju ter danskemu Koldingu. Po tej strani moramo biti zadovoljni, res pa je, da v tretjem krogu ni več lahkih tekmecev. Romunska ekipa je zelo kakovostna, zanjo igra kar osem tujih rokometašev, po finančni plati je pred nami. Borili se bomo po svojih najboljših močeh in dostojno zastopali barve našega kluba v premiernem nastopu v evropskem pokalu," je po dunajskem žrebu za STA dejal trener ribniške ekipe Robert Beguš.

Pari 3. kroga pokala EHF:

Gorenje Velenje - Füchse Berlin
Riko Ribnica - Timisoara

Zamet - Meslungen
Minsk - St. Raphael
Azoty-Pulawy - Benfica
Midjylland - Dinamo Astrahan
Granollers - Zaporožje
Sankt Peterburg - Maccabi Tel Aviv
Magdeburg (Marko Bezjak) - Nexe Našice (David Špiler, Gregor Lorger, Saša Barišić)
Helvetia Anaitasuna - Csurgoi
Alingsas - GOG Gudme
Cocks - Gornik Zabrze
Göppingen (Primož Prošt) - Pfadi Winterthur
Ademar Leon - Kolding Koebenhavn
Bregenz - Porto
Tatabanya - Maccabi Rishon Lezion
Ne spreglejte