Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Četrtek,
12. 3. 2015,
12.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Hamburg Ivan Vajdl klemen ferlin

Četrtek, 12. 3. 2015, 12.11

8 let

Gorenje z Nemci za prvo mesto v skupini, a Berlin je še daleč

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Velenjski rokometaši z optimizmom pričakujejo sobotno tekmo 5. kroga skupinskega dela pokala EHF s Hamburgom, ki lahko odloči o prvem mestu.

Tako Hamburg kot Gorenje imata po šest točk. Nemci so slavili na prvi tekmi, a nato doživeli spodrsljaj na Norveškem pri Haslumu. Velenjčanom bi tako za prvo mesto zadoščala "že" zmaga za pet golov ali več. Obstajajo pa tudi drugi za ose ugodni scenariji.

"Z dvema točkama smo skoraj zanesljivo v četrtfinalu, ob porazu bi se morali reševati pri Haslumu. Hamburg je zelo kakovosten, čeprav niha in ima težave s poškodbami. V obrambi moramo biti pravi, v torek so Hamburžani premagali Magdeburg, ki je pri vrhu. V obrambi bomo morali dati več kot na prvi tekmi. Ustaviti bomo morali Lindberga, Pfala, Simicuja, srednja zunanja igralca … Tudi napad bo pomemben. Že na prvi tekmi smo dobili veliko golov iz protinapadov in hitrega centra. Dobro se bomo morali vračati. Primarni cilj je četrtfinale," na disciplino v napadu opozarja trener Ivan Vajdl, ki bo pogrešal poškodovane Jerneja Papeža, Kristiana Bećirija in Matica Vrečarja.

Gorenje se je pogumno kosalo z Nemci že na prvi tekmi, ko je odlično branil Klemen Ferlin. "V Hamburgu nismo verjeli, da lahko zmagamo, nismo pričakovali, da bomo tako blizu. V Velenju bomo gotovo pravi, v tekmo bomo šli z mislijo, da moramo zmagati. Če bomo imeli takšno obrambo kot v Hamburgu 45 minut, se nimamo česa bati. Zmaga je realen cilj," se glasi napoved velenjskega vratarja.

Gorenje upa v soboto na polno dvorano, kamor prihajajo številna zveneča imena. Navsezadnje je bil Hamburg še pred manj kot dvema letoma evropski prvak. Priložnost za prvo mesto je lepa, še bolj za zagotovitev četrtfinala. A Berlin, kjer bo organiziran zaključni turnir, je še daleč, opozarjajo v Velenju.

Ne spreglejte