Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Torek,
18. 12. 2012,
16.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Gorenje

Torek, 18. 12. 2012, 16.22

8 let

''Gorenje bo sestavilo ekipo za nekaj sezon''

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Direktor prvakov iz Velenja Tomaž Juršič kljub znižanemu proračunu prihodnjo sezono napoveduje dobro Gorenjevo zasedbo, ki jo bodo dopolnile mlade moči. Velenjski klub odlična odskočna deska.

Tomaž Juršič, direktor Gorenja, lahko z zadovoljstvom zre na velenjsko jesen. Zagotovljeno napredovanje v ligi prvakov z možnostmi še za kaj več, tri točke prednosti na vrhu 1. NLB Leasing lige, uvrstitev na zaključni pokalni turnir. A velenjski direktor je vseeno prepričan o zanimivi pomladi. ''Naredili bomo vse, da doma premagamo Kielce in Metalurg. Čaka nas težko gostovanje na Danskem. Vemo, da Danci doma igrajo povsem drugače kot na gostovanjih. Znano je, da so Kielce v ligi prvakov še neporažene. Moč Metalurga smo občutili v Skopju. Ampak če bomo pravi, se v svoji dvorani nadejamo obeh zmag. Poskušali bomo kaj napraviti tudi na Danskem,'' pravi Juršič, ki kariere ni gradil v pisarni, čeprav ima tudi od tam že kar nekaj izkušenje, ampak predvsem ob igrišču. Znan je kot odličen strokovnjak predvsem za delo z mladimi, med drugim je bil tudi uspešen selektor kadetske reprezentance.

''Dogovarjali se bomo z igralci, ki jih bomo lahko plačali''

Čeprav je sezona nekje na polovici, resne ekipe že gledajo v prihodnost. Pri Gorenju po sezoni pogodba poteče kar 12 igralcem. Marko Bezjak, Matej Gaber, Jure Dolenec in Fahrudin Melić tako gotovo zapuščajo Velenje, verjetno tudi Ivan Gajić. Pogodba poteče denimo še Petru Puclju, Davidu Miklavčiču in Dinu Bajramu. ''Poskušali se bomo pogovoriti z vsemi. Denimo Davidu Miklavčiču smo že poslali ponudbo, a odgovora od njega še nismo dobili. Pogovor sem opravil tudi že s Petrom Pucljem, ki ima našo ponudbo in čas za odločitev do sredine januarja. V stikih smo tudi z nekaterimi drugimi igralci. Do začetka februarja bo jasno, s kakšno ekipo bo Gorenje nastopalo v prihodnji sezoni. Mogoče v zasedbi ne bo takšnih imen, kot so odhajajoča. A gledamo naprej in poskušali bomo sestaviti ekipo za nekaj sezon, tako da nam ne bo treba vsako leto sestavljati znova. Gotovo se bomo dogovarjali z igralci, ki jih bomo lahko plačali. Napak s pogodbami, kakršne se bile podpisane v preteklosti, ne želimo ponoviti,'' ostaja v stvarnih okvirjih Juršič.

Okrepitve? Lastni reprezentanti

Gorenje ima velikega aduta v igralcih, ki so na posoji v drugih klubih, gre pa za praktično vse zdajšnje ali nekdanje mladinske reprezentante. Kdo so torej potencialne velenjske okrepitve? Mario Šoštarič (desno krilo, Maribor), Miha Svetelšek (levi zunanji, Krka), Rok Zaponšek (vratar, Sevnica), Jaka Ferkulj (zunanji igralec, Krško), Anže Kljajič (srednji zunanji, Ormož). ''Na položaj desnega krila bomo vrnili Maria Šoštariča, z njim sem razgovor že opravil. Rok Golčar prav tako ostaja,'' napoveduje Juršič in dodaja, da ni nujno, da bodo Velenjčani pripeljali menjavo za vratarja Gajića, ampak bodo morda vratarsko sestavljanko tvorili kar domači čuvaji mreže. A vseeno velenjski direktor jasno ne izključuje kakega ugodnega nakupa: ''Če se bo ponudila kakšna možnost za igralca, ki si ga bomo lahko privoščili, jo bomo izrabili. Gorenje je zelo, zelo dobra odskočna deska za naprej, kar je dobro pogajalsko izhodišče za nas. Mnogo igralcev se je dokazalo pri nas in se nato prodalo v bogatejše in uglednejše klube.''

Nič francoskih evrov za Dolenca in Gabra

Med drugim tudi odlična slovenska reprezentanta Jure Dolenec in Matej Gaber, ki si ju je zaželel in podpisal ugledni Montpellier. Če se morda sprašujete, ali je Gorenju v blagajno ob tem padel kak evro odškodnine, je odgovor nikalen, saj sta tako predvidevali pogodbi. ''Na žalost sta bili pogodbi sestavljeni tako, da sta oba igralca izkoristila člen, ki je zavezoval obe stranki, da lahko po drugi igralni sezoni pogodbo prekineta. To je lahko storil tako klub kot igralec. Enako je storil Fahrudin Melić,'' je ne čisto brez grenkobe v glasu pojasnil Juršič. A zdi se, da je Gorenjeva prihodnost svetla, pa čeprav menjave za odhajajoče ne bodo tako slovite. V zdajšnjih časih se zdi najpomembnejša stabilnost kluba, vizija in načrtno delo.

Ne spreglejte