Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
16. 10. 2012,
23.34

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nikola Karabatić Montpellier stave Primož Prošt Dragan Gajić

Torek, 16. 10. 2012, 23.34

5 let

"Gajić najbolje ščitil interese kluba"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Odvetnik Dragana Gajića je na sodišču dejal, da si želi tudi sam uspešno rešiti 10 od 12 primerov. Tak izkoristek strelov je imel njegov klient na zloglasni tekmi, ki je zakuhala afero Montpellier.

Na sodišču so se v zvezi z afero Montpellier pojavili Nikola in Luka Karabatić, Dragan Gajić in Primož Prošt. V sodni dvorani so govorili njihovi odvetniki. Gajićev Frederic Landon je na sodišču zaprosil, naj njegovemu varovancu, ki je v tej sezoni napredoval v kapetana ekipe, dovolijo opravljati svoje delo. "Slovenec je, prihaja iz države, kjer je šport pomemben element na družbeni lestvici. Je njegov vsakdanji kruh, je tisto, kar mu omogoča preživetje. Njegova statistika kaže, da je vedno najbolje ščitil interese svojega kluba. Jaz lahko samo sanjam, da bi dobil deset od dvanajstih procesov v moji službi na sodišču," je Gajićev zagovornik, kot poroča Midi Libre, namignil na zloglasno tekmo s Cessonom-Rennesom, ki jo je Gajo odigral odlično, s prav takšnim učinkom strelov, kot je omenil odvetnik.

Oglasil se je tudi Proštov zastopnik Franck Nicolleau: "Ne govorimo o navadni delovni sili, temveč o športniku, ki ima za sabo petnajst let kariere. Razsodba mu prepoveduje izvajanje njegovega poklica. To pomeni izgubo tekmovalne in tržne vrednosti. Primož živi v Sloveniji skupaj s partnerko in triletnim otrokom. Njegova plača je zamrznjena, klub je plačeval najemnino njegovega stanovanja, kako bo živel zdaj?"

Starejši Karabatić se je ustavil pred novinarskimi mikrofoni in ni bil redkobeseden: "Nestrpen sem. Naj pohitijo z iskanjem napake in naposled ta grozni postopek privedejo h koncu. Zadnje tedne živim v nočni mori. Poskušati dokazati, da je tekma zgoljufana ali ne, je nemogoče. Četudi je moje ime in ime moje družine uničeno, se veselim, da bo pravici zadoščeno, kajti kljub vsemu zaupam pravici v moji državi. Veselim se, da bom spet igral igrati in počel tisto, kar najbolje počnem. Ko govorim o sranju, govorim o tem, da se hoče za vsako ceno dokazati, da je bila tekma zgoljufana. In da se za vsako ceno želi dokazati, da sem goljufal, ne glede na to, da me na tekmi sploh ni bilo." Nova zaslišanja naj bi bila 25. oktobra.

Ne spreglejte