Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Ponedeljek,
12. 10. 2015,
14.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

rokomet reprezentanca Uroš Bregar selektor

Ponedeljek, 12. 10. 2015, 14.09

8 let

Evropsko prvenstvo je še vedno trdno v njegovih mislih

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Kljub porazu proti Črni gori igra ženske rokometne reprezentance vzbuja upanje na drugačne scenarije.

"Seveda računam na preboj na evropsko prvenstvo. Uvrstitev na eno prvih mest bo malo težja, gotovo pa bomo lovili tretjega," je odločen novi selektor ženske rokometne reprezentance Uroš Bregar. Na drugi tekmi v njegovem mandatu in prvi domači ni prav veliko manjkalo, da bi mu uspel veliki met. Četrta ekipa zadnjega evropskega prvenstva in celinski prvak izpred treh let, reprezentanca Črne gore, je na Kodeljevem slavila tesno, z 22:20, zmago pa si je zagotovila šele v končnici.

To je bil drugi slovenski poraz v kvalifikacijski skupini 4, v kateri sta še Hrvaška in Makedonija. V luči dobre predstave na Kodeljevem je visokega poraza v Umagu v prvem krogu še bolj škoda. Na prvenstvo, ki ga bo čez dobro leto gostila Švedska, se neposredno uvrstita prvi ekipi skupine ter najboljše tretje moštvo iz sedmih skupin. In tu vidi Bregar slovensko priložnost, za kar pa bo treba ne samo premagati Makedonke, ki so prav tako kot Slovenke za zdaj še brez točk. Dvoboja z Makedonkami sta na urniku marca, junija pa s Hrvaško doma in Črno goro v gosteh.

Ko zmanjka rezervistk

Čeprav je ta prišla v Ljubljano brez štirih pomembnih igralk, je vseeno nosila vlogo favorita. Selektor je zadovoljen predvsem z obrambo, na katero pa se igralke še prilagajajo. Poleg tega ni mogel računati niti na poškodovani Ano Gros in Lino Krhlikar, na tribunah je bila tudi Alja Koren, med tekmo pa je hud udarec v glavo dobila še kapetanka Nina Jeriček. A romunski sodnici, ki tokrat res nista bili v formi, ne le v tem primeru, nista dosodili niti devetmetrovke. Vseeno Bregar s sojenjem ni želel pretirano izgubljati energije niti na tekmi niti po njej.

"Zaradi poškodb smo imeli le tri zunanje igralke. Vedeli smo, da bo tekma obrambnega značaja. Vse smo stavili na ta element in se dobro pripravili. Vratarka Miša Marinček je delovala super (19 obramb, op. a.). Na koncu se je zgodilo, kar se je. Pri izključitvah smo izpadli nekoliko naivno, malce so bile tudi zaigrane," je Bregar pokomentiral končnico, ko sta Slovenkam začeli pohajati zbranost in moč, na Kodeljevem pa se je veselila ekipa selektorja Dragana Adžića.

Ne spreglejte