Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
3. 12. 2017,
12.06

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

Domen Makuc Celje Pivovarna Laško

Nedelja, 3. 12. 2017, 12.06

6 let, 4 mesece

Domen Makuc tudi prihodnje tri sezone v Celju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30
domen makuc | Foto Slavko Kolar

Foto: Slavko Kolar

V rokometnem klubu Celje Pivovarna Laško so podaljšali sodelovanje z enim izmed najbolj talentiranih srednjih zunanjih igralcev v Evropi, mladim slovenskim reprezentantom Domnom Makucem, ki pri sedemnajstih letih letos prvič nastopa kot del članske ekipe CPL. Makuc bo po novi pogodbi v Celju nastopal vsaj do leta 2020.

Makuc velja za rokometaša, pred katerim je po besedah celjskega kluba zelo svetla prihodnost. Gre namreč za enega večjih talentov rokometa, ki že kot najstnik opozarja nase v konkurenci članskih igralcev. Pred kratkim je postal celo prvi milenijec (igralec, rojen leta 2000 ali kasneje), ki se je v ligi prvakov vpisal med strelce, o čemer so obširno poročali tudi tuji mediji.

Makuc je v sezoni 2014/15 prestopil v Celje Pivovarno Laško, takrat sicer v selekcijo starejših dečkov, a takoj začel preskok v višje selekcije. Za člansko je prvič nastopil v sezoni 2015/16, in sicer na pokalni tekmi prav proti svoji nekdanji ekipi Jadran Hrpelje-Kozina.

domen makuc | Foto: Slavko Kolar Foto: Slavko Kolar Vesel tudi Makuc

Makuc, za katerega Branko Tamše pravi, da hitro vpija nasvete, je inteligenten in marljiv ter ima odlične motorične sposobnosti, je nekaj nastopov za prvo ekipo Celja zbral tudi v pretekli sezoni, ko se je veselil naslova državnih prvakov. Od te sezone je stalni član prvega moštva in do danes je na 19 nastopih dosegel 12 zadetkov. Celjani so z njim pogodbo podaljšali še za prihodnje tri sezone, kar pomeni, da bo v Celju nastopal vsaj do leta 2020.

"Zelo sem vesel, da bom še naprej član RK Celje Pivovarna Laško, kamor sem prišel pred tremi leti. Že takrat je bil to velik korak, ki se je izkazal za pravilnega, saj je Celje idealno okolje za razvoj mladih igralcev, po mojem mnenju celo najboljše v Evropi. Na meni je, da zdaj upravičim zaupanje, ki so mi ga izkazali s članstvom v prvi ekipi in podaljšanjem pogodbe. Vem, da me čaka še veliko dela, vendar se tega veselim. Verjamem, da bom izpolnil pričakovanja Celja in trenerja Branka Tamšeta," je dejal Makuc.

Ne spreglejte