SiolNET. Sportal Rokomet
5,31

termometer

  • Messenger
  • Messenger
kokain

Člana slovenske ekipe ujeli na dopingu, klub z njim prekinil pogodbo

5,31

termometer

doping
Foto: Reuters

Hrvaški rokometaš Bruno Ćopić, vratar slovenskega rokometnega prvoligaša RK Urbanscape, je zaradi uživanja kokaina padel na dopinškem testu, so sporočili iz Slovenske antidopinške agencije. Škofjeloški klub je z rokometašem prekinil pogodbo. "Urbanscape Loka ima ničelno toleranco do prepovedanih snovi in njihove uporabe tako v športu kakor tudi na drugih področjih," so zapisali.

Biološki vzorec so vratarju RK Urbanscape odvzeli 5. novembra lani na tekmi 4. kroga Lige NLB med Urbanscapeom in RK Gorenje v športni dvorani Poden v Škofji Loki in ga analizirali v Wadinem akreditiranem laboratoriju v Seibersdorfu. Rezultat je bil potrjen z nasprotno analitično ugotovitvijo, so sporočili iz Sloado.

rokomet simbolična Foto: Vid Ponikvar

Priznal napako

Kokain je v športu prepovedana snov, uvrščena na listo prepovedanih snovi in postopkov Svetovne protidopinške agencije WADA. Spada v skupino S6, kamor sodijo vsa poživila in je prepovedan med tekmovanjem. 

Športnik se je udeležil predhodnega zaslišanja in takoj priznal svojo napako.

Razkritje kršitve protidopinških pravil SLOADO - Bruno Ćopić. #sloado

Objavil/a SLOADO - Slovenian Anti-Doping Organisation dne Petek, 05. marec 2021

Šlo je za malomarnost

Na podlagi športnikovega pojasnila in mnenja strokovnjaka za medicino je bila kršitev ocenjena z neznatno krivdo oziroma malomarnostjo.

Športnik prepovedne snovi ni zaužil z namenom izboljšanja športnih rezultatov, temveč je bila ugotovljena zloraba v socialnem okolju. 

Odločitev, ki jo je sprejela SLOADO, je dokončna, saj se je bila sprejeta na podlagi športnikovega pisnega priznanja.

Ćopić ni več član škofjeloškega kluba

"Rokometno društvo Urbanscape Loka ima ničelno toleranco do prepovedanih snovi in njihove uporabe tako v športu kakor tudi na drugih področjih. Glede na to smo takoj po prejemu Sloadovega obvestila, da je igralec kršil protidopinška pravila, z njim prekinili pogodbo, tako da Bruno Ćopić ni več član RD Urbanscape Loka," pa so sporočili iz rokometnega kluba Urbanscape Loka.

Preberite še:

Lovro Žiberna Sportal Lovro Žiberna: Pri dopingu me prav nič več ne more presenetiti #intervju

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 3
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin