Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sreda,
24. 9. 2014,
12.22

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

liga prvakov Gorenje Kiel Barcelona Veszprem rokomet

Sreda, 24. 9. 2014, 12.22

6 let, 6 mesecev

Celje v bitko z velikani z najmlajšim parom desnih kril na svetu

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Predstavljamo novo sezono rokometne lige prvakov, ki se začenja v četrtek: edine slovenske udeležence iz Celja, skupine, favorite in zanimivosti. Sergej Rutenka je rekorder s petimi naslovi.

Pred vrati je nova sezona rokometne lige prvakov. V zadnjem obdobju je nemški klubi nočejo in nočejo spustiti iz rok. Flensburg, Hamburg, Kiel. Leta 2011 jo je osvojila Barcelona. Že desetletje se na prestolu izmenjujeta Španija in Nemčija. Večinoma Kiel in žal pokojni Ciudad Real. Prav Celje si kot "preostali" svet zadnje lasti zmago v tem tekmovanju.

In Celje bo tudi edini slovenski predstavnik, potem ko je v precej nenavadnih okoliščinah, a nekoliko tudi po lastni krivdi, ostalo brez lige prvakov. Velenjčani bodo tolažilno nagrado iskali v pokalu EHF, kjer se želijo prebiti na zaključni turnir.

Številni odšli, Prišleka tudi iz Barcelone in Veszprema

Celjani, ki v soboto (20.30) igrajo v Zlatorogu s skopskim Vardarjem, so precej prenovili in pomladili ekipo.

Odšlo je kar 11 igralcev, večinoma nosilcev igre, vključno s Sebastianom Skubetom, Gašperjem Margučem, Matejem Lekaiem, Borutom Mačkovškom in drugimi, v Zlatorog pa so prišli fantje, ki si še utirajo pot v vrhunskost ali skušajo znova najti rdečo nit kariere.

Čeprav je smer ponavadi nasprotna, sta vsaj začasni dom v Celju med drugimi našla tudi prišleka iz Barcelone oziroma Veszprema Michal Kasal in Živan Pešić.

Večjo vlogo bodo dobili tudi učenci lastne šole. Iz Maribora se je na pomoč Luki Žvižeju vrnil kapetan mladinske reprezentance Tilen Kodrin, po eni sezoni v Ljubljani je mesto za zdaj tretjega vratarja zavzel član zlate kadetske reprezentance z olimpijskih iger mladih Urh Kastelic, njegova soigralca tako na reprezentančni kot klubski ravni pa sta tudi Blaž Janc in Gal Marguč, Gašperjev brat.

Levoroka pivovarja tvorita najmlajši dvojec desnih kril na svetu, vsaj na vrhunski ravni. Oba sta namreč rojena leta 1996. Janc je nekoliko bolj izkušen, saj je bil v prvi celjski ekipi že s 15 leti. Celotno preseljevanje ljudstev tako v Celju kot v drugih slovenskih klubih lahko preverite v Sportalovem pregledu prvoligašev.

Brez bremena na plečih

Zaradi odhoda številnih nosilcev igre in super močne skupine z Veszpremom, Rhein-Neckar Löwnom, Vardarjem, Montpellierom in Čehovskimi medvedi analitiki Celjanom ne pripisujejo kakšnih velikih možnosti za preboj v osmino finala. Nekateri jih postavljajo celo na zadnje mesto na lestvici. Tudi v klubu si ne bodo nad vrat postavili giljotine, če tretje zaporedne uvrstitve med 16 najboljših evropskih ekip ne bo.

Najpomembnejše je finančno ozdravljenje, ki pa ga tekmovalni uspeh seveda lahko poživi. Kdor pozna Branka Tamšeta, dobro ve, kako zelo motiviran je, še posebej proti načeloma boljšim in nekajkrat bogatejšim, gotovo pa tudi proti tistim, ki podcenjujejo. In takšni se bodo brez dvoma našli.

Tudi mi sicer ne bi podpisali, da bodo pivovarji gotovo v osmini finala, a neobremenjenost je njihov veliki adut, ob zmagi ali dveh pa se lahko zgodi marsikaj. Navsezadnje so Celjani prepričljivo delovali tudi v pripravljalnem obdobju.

Ne spreglejte