Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sreda,
30. 8. 2017,
23.47

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

1

Natisni članek

Celje Pivovarna Laško RK Gorenje Velenje Branko Tamše Željko Babić Niko Medved David Razgor liga Seha

Sreda, 30. 8. 2017, 23.47

6 let, 6 mesecev

Po tekmi med Gorenjem in Celjem PL

Celje mlajše, cenejše, a spet uspešnejše od Gorenja #foto

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

1

gorenje celje pl | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

Gorenje in Celje sta se pomerila na slovenskem derbiju regionalne rokometne lige Seha. Velenjčanom kljub novemu trenerju Željku Babiću spet ni uspelo premagati pivovarjev.

"Branko, Branko," je znova odmevalo s tribun Rdeče dvorane. Velenjčan Branko Tamše, trener Celja, je po novem derbiju spet zmagoslavno odkorakal iz nje. 

Decembra bodo minila že štiri leta, odkar so velenjski rokometaši nazadnje premagali celjske. To se ni zgodilo niti v Rdeči dvorani na uvodnem derbiju lige Seha. Prvaki so slavili s 25:22. Čeprav imajo novega trenerja, dražjo in izkušenejšo ekipo od Celja, ki se je za nameček poleti še manj spremenila kot pivovavarska. Zmaga sicer ne pomeni prav veliko, sezona v regiji je še dolga, Gorenjev glavni cilj pa je naslov prvaka, ki ga lovi že štiri leta.

 

@rkcpl spet boljše od @gorenjevelenje. #seha #handball #rokomet

A post shared by Siol.net (@siolnet) on

Celjani, ki so imeli udarnejšo zunanjo vrsto, so bili večino tekme boljši. Ne za razred, ampak za toliko, da so si manj izkušeni zasedbi navkljub zaslužili zmago, čeprav so Velenjčani nekajkrat prišli blizu. Bojevitosti Gorenju nikakor ne gre očitati, pomanjkanje hrabrosti pa vsekakor.

Branko Tamše je spet slavil v svojem mestu. | Foto: Grega Valančič/Sportida Branko Tamše je spet slavil v svojem mestu. Foto: Grega Valančič/Sportida

Za Celjane je Žiga Mlakar dosegel osem golov. Urban Lesjak je imel 11 obramb. Za Gorenje so Žarko Pejović, Matjaž Brumen in Matic Verdinek zadeli po štirikrat. Klemen Ferlin je imel 10 obramb

Regionalna rokometna liga Seha poteka sedmo sezono. Aktualni prvak je skopski Vardar. Drugo sezono bosta nastopala Celje in Gorenje. Ob teh treh klubih deseterico sodelujočih sestavljajo še Metalurg Skopje, Vojvodina Novi Sad, Dinamo Pančevo, Zagreb, Nexe Našice in Meškov Brest. Najboljše štiri ekipe se bodo pomerile na zaključnem turnirju.

Željko Babić, trener Gorenja:

gorenje celje | Foto: Grega Valančič/Sportida Foto: Grega Valančič/Sportida "Čestitke ekipi iz Celja za zasluženo zmago. Dominirali so skozi celotno tekmo in preprosto bili boljši. V drugem polčasu nismo izkoristili svojih priložnosti. Ostajam pozitiven, imamo še veliko prostora za napredek v igri, zlasti v napadu.

Ob naslednji priložnosti bomo tam zagotovo bolj učinkoviti. Dobro smo omejili hitro tranzicijsko igro tekmecev. Če izvzamemo gol v zadnjih sekundah, so dosegli 24 golov, kar je dobro.

Zagotovo bi bilo sezono lepše začeti z zmago, a za to bi morali igrati bolje. Očitno bomo morali več trenirati. Naši igralci so bili tokrat pod ogromnim psihološkim pritiskom, ki ga v zadnjem tednu nisem uspel odstraniti.

Zato so bili v napadu počasnejši in neodločni pri streljanju na gol, čemur med pripravami nismo bili priča. Še enkrat čestitke celjski zasedbi, ki ji želim veliko sreče v sezoni."

Ni bil lepotec

Kakšen poseben lepotec derbi ni bil. Igralo se je trdo. Da je sezona še zelo mlada, je potrdilo tudi število izgubljenih žog. Velenjčani so jih imeli v prvem polčasu šest. Večino prvega dela so bili v prednosti Celjani, ki so bolj prenovili ekipo.

Žiga Mlakar je bil z osmimi goli prvi strelec tekme. | Foto: Grega Valančič/Sportida Žiga Mlakar je bil z osmimi goli prvi strelec tekme. Foto: Grega Valančič/Sportida
Po golu še lani Velenjčana Luke Mitrovića iz protinapada so pivovarji v lepo napolnjeni Rdeči dvorani, kjer se je zbralo slabih dva tisoč gledalcev, povedli za tri gole. A z delnim izidom 3:0 so vrnile ose, pri katerih je po eni vodilnih vlog na igrišču izstopal črnogorski organizator igre Žarko Pejović, ki pa v nadaljevanju ni ponoivil podobne predstave.

Celjani so nastopili brez obolelega Matica Grošlja, Velenjčani pa brez poškodovanih Darka Stojniča in Vida Levca..

Prevelik pritisk? | Foto: Grega Valančič/Sportida Prevelik pritisk? Foto: Grega Valančič/Sportida

Novi trener, novi igralci, stara bolezen

Gorenje v nadaljevanju ni vodilo niti enkrat več, čeprav je imelo dobrega Ferlina in Hitrega Matica Verdineka. Štirje levi in desni zunanji igralci so skupaj dosegli le pet golov. Od tega sta Robert Markotić in Jan Grebenc, ki smo ga videli igrati tudi že bistveno bolje, ostala brez zadetka s skupnim strelom 0/5. Trener Željko Babić je po tekmi omenjal velik pritisk. A nekatere bolezni, na primer strah pred strelom na gol, so ostale še iz lanske in prejšnjih sezon. Čeprav je Hrvat pred tekmo zatrjeval, da gre za nove igralce in trenerja.

Celje je bilo odlično v obrambi, na čelu z Urbanom Lesjakom, ki je za slovo od svoje odlične tekme dosegel še gol čez celotno igrišče.

Kaj sledi?

Naslednji izzivi bodo prišli že zelo kmalu. Celjani v soboto v Slovenj Gradcu igrajo superpokal z Mariborom. V sredo jih čaka domača tekma lige Seha z Brestom, medtem ko Velenjčani v Skopju pri Vardarju gostujejo že v torek.

Gorenje Velenje : Celje Pivovarna Laško 22:25 (12:12)

Rdeča dvorana, gledalcev 1800, sodnika: Načevski in Nikolov (oba Makedonija).

Gorenje Velenje: Ferlin (10 obramb), Zaponšek, Cehte 3, Medved 2 (2), Haseljić, Ovniček, Grebenc, Toskić, Potočnik 2, Golčar 1, Markotić, Verdinek 4, Kleč 2, Tajnik, Brumen 4 (2), Pejović 4

Celje Pivovarna Laško: Lesjak 1 (11 obramb), Panjtar, Ocvirk, Vujović, Jurečič 1, Malus 2, Razgor, Suholežnik, Marguč 4 (4), Mitrović 2, Kodrin 3 (1), Anić 1, Dušebajev, Mačkovšek 1, Mlakar 8, Bečiri 1.

Sedemmetrovke: Gorenje Velenje 4 (4), Celje Pivovarna Laško 5 (5).

Izključitve: Gorenje Velenje 6, Celje Pivovarna Laško 6 minut.

Rdeči karton: /.
Ne spreglejte