Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Petek,
20. 10. 2017,
16.42

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20

Natisni članek

Celje Pivovarna Laško RK Gorenje Velenje

Petek, 20. 10. 2017, 16.42

6 let, 6 mesecev

Celje in Gorenje pripeljala obetavna mladeniča

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20
kristjan horžen | Foto Celje PL

Foto: Celje PL

V Celje Pivovarno Laško prihodnjo sezono prihaja leta 1999 rojeni Kristjan Horžen. Gorenje pa je oznanilo podpis z leto mlajšim igralcem, prav tako krožnim napadalcem Brinom Cimermanom.

Zanimivo, tako Celje kot Gorenje sta skoraj hkrati razkrila pridobitev obetavnih mladeničev, krožnih napadalcev. Kristjan Horžen, ki bo kmalu postal polnoleten, v Celje prihaja prihodnjo sezono iz trebanskega Trima. Brin Cimerman pa bo že v tej sezoni kot posojeni igralec Mokerca z Iga igral za velenjske mladince. Oba sta zelo dominantna v svoji starostni kategoriji. Horžen je s Celjani podpisal štiriletno pogodbo, Cimerman pa z Velenjčani petletno.

"Kristjan je v svoji generaciji eden od najboljših mladih krožnih napadalcev v Sloveniji in tudi širše. Ima izjemen potencial v vseh elementih  rokometne igre: je kakovosten v obrambi, zelo dober napadalec z 'mehko roko', ki mu omogoča raznovrstne strele. Je zelo borben, visok, hiter in gibljiv, skratka moderen krožni napadalec. Vse to je po prihodu v RK Celje Pivovarna Laško še treba nadgraditi. Všeč mi je njegov način razmišljanja, da trening prinaša rezultate in da lahko samo tako napreduje. Če bo šel razvoj v pravo smer, potem bo Kristjan prihodnost Celja in slovenskega rokometa na položaju krožnega napadalca," je o svojem 192 centimetrov visokem novincu dejal celjski trener Branko Tamše.

Brin Cimerman se v Velenje seli z Iga. | Foto: RK Gorenje Brin Cimerman se v Velenje seli z Iga. Foto: RK Gorenje O Cimermanu, ki je z reprezentanco mlajših kadetov osvojil drugo mesto na evrropskem festivalu evropske mladine, je spregovoril vodja Gorenjevega mladinskega pogona Tomaž Juršič, ki je zelo zadovoljen s prihodom obetavnega igralca: "Mladi krožni napadalec bo v naš klub dokončno prestopil junija 2018, že v tej sezoni pa bo kot posojeni rokometaš igral za našo mladinsko ekipo, ki se znova bori v prvi ligi. Rad bi se zahvalil predsedniku RD Mokerc Ig Andreju Ambrožu, ki je v pogovorih za prestop pokazal izjemno korektnost. Brinu vsi v klubu želimo čim več lepih trenutkov in dobre igre."

Ne spreglejte