Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sobota,
22. 8. 2015,
2.00

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Urh Kastelic kadeti svetovno prvenstvo rokomet

Sobota, 22. 8. 2015, 2.00

4 leta, 7 mesecev

"Če smo že morali izgubiti, je najbolje, da smo v finalu SP"

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
"Zlate kolajne sem si res srčno želel. Prepričan sem bil, da smo jo sposobni osvojiti," pravi Urh Kastelic, vratar srebrne zasedbe slovenskih rokometašev, ki so postali svetovni podprvaki med kadeti.

"Manjkal je vrhunec, ampak lahko smo ponosni na to, kar smo naredili. Vsem smo pokazali, da smo v vrhu najkakovostnejših ekip in da bomo v prihodnjih letih lahko še kaj pokazali," je v nove izzive že zazrt Urh Kastelic, slovenski vratar prihodnosti.

Na svetovnem prvenstvu v ruskem Jekaterinburgu, kjer je Slovenija osvojila izvrstno srebrno kolajno, nihče od konkurentov ni zbral toliko obramb kot 201 centimeter visok mladenič iz Krškega. Vendar je mesto v idealni postavi pripadlo njegovemu španskemu kolegu.

Hoče biti olimpijski prvak

A glavni dobitek je seveda ekipno odličje, srebrne kolajne se izredno veseli, čeprav je bil neposredno po tekmi med najbolj razočaranimi zaradi izgubljenega finala s Francijo: "Te zlate kolajne sem si res srčno želel. Prepričan sem bil, da smo jo sposobni osvojiti. V finalu so bili Francozi bolj spočiti kot mi. Več so rotirali."

Generacija, v kateri igra, je izjemno obetavna. "To je bil prvi poraz v treh letih. Če smo že morali izgubiti, je bilo najbolje, da smo v finalu. Da naslednjič to popravimo in gremo po zlato kolajno," je odločen Kastelic, ki kot glavne odlike tega rodu izpostavlja trmo, zagnanost in povezanost. Nekoč si želi postati olimpijski prvak med člani.

Prišel je čas, ko si bo moral iz Celja v Maribor posojeni vratar izboriti tudi redne epizode v klubskem golu. Pod budnim očesom nekdanjega reprezentančnega vratarja in selektorja Borisa Deniča: "Z Borisom Deničem odlično sodelujeva, tu je tudi trener vratarjev Aleš Anžič. Denič se noče preveč vmešavati v njegovo delo, ga pa jaz velikokrat prosim, naj kaj pove. Bil je odličen vratar in točno ve, skozi kaj gremo v golu." V letošnji sezoni ima Maribor okrepljeno zasedbo, Kastelic pa v vratih močno in izkušeno konkurenco Gregorja Čudiča in Mileta Mijuškovića.

Ne spreglejte