Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Ponedeljek,
6. 1. 2014,
10.05

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Boris Denič slovenska rokometna reprezentanca Luksemburg kvalifikacije

Ponedeljek, 6. 1. 2014, 10.05

7 let, 12 mesecev

"Če ne bomo pravi, nas bo Ukrajina spet premagala. A mislim, da bomo."

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Selektor Boris Denič pravi, da je že pozabil na tekmi z Luksemburgom, ki ju je Slovenija skupaj dobila za 31 golov. Prepričan je, da bodo fantje proti Švici in Ukrajini "pravi".

Zmaga nad Luksemburgom v Velenju ni pomenila presežka, je pa prinesla pričakovani in nujni točki pred (naj)pomembnejšima preizkušnjama v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo leta 2015.

Pri selektorju Borisu Deniču ni bilo čutiti nobene pretirane nejevolje zaradi bledega začetka njegove reprezentance proti obstrancu Luksemburgu. Še manj smo zaznali evforije zaradi zmage, ki je bila na koncu "težka" konkretnih enajst golov. Mož, ki že debela tri leta vodi slovensko reprezentanco, se še kako zaveda, da je bil Luksemburg pač naloga, ki so jo morali odkljukati, kot sta jo uspešno odkljukali tudi Švica in Ukrajina.

Priložnost za "sredozemsko" trojico

Denič je priložnost podelil selektivno. Kdor ni v formi, je dobil več minut in obratno. Vse za doseganje optimalne delovne temperature pred četrtkovo tekmo s Švico, ki nima več možnosti za napredovanje, in nedeljsko z Ukrajino. "Odločil sem se, da dam priložnost nekaterim fantom, ki so bili že na sredozemskih igrah (Staš Skube, Mario Šoštarič in Klemen Ferlin so bili med boljšimi na igrišču, op. a.) in niso pravi debitanti, ampak so do določene mere preizkušeni, kar se je tudi videlo. Tekme na sredozemskih igrah so bile na višji ravni kot tokratna. Pomislil sem, da sem v reprezentanci združil dva bratska para, Žvižeja in Skubeta. Imamo bazo, ogrodje, širino. Upam, da nam bo ta dala rezultat, ki ga potrebujemo: dve zmagi," se je proti naslednjima tekmecema zazrl Denič.

Kaznuje tudi Luksemburg

Nekateri s(m)o morda pred tekmo pomislili na možnosti za dosego najvišje razlike v zgodovini slovenske reprezentance, ki znaša 27 golov. A je že kmalu po začetku postalo jasno, da novega mejnika ne bo, saj je slovenska obramba dovoljevala preprosto preveč zadetkov. Takšna obdobja igre bodo lahko proti omenjenima tekmecema veliko nevarnejša in precej težko jih bo nadoknaditi. Bonus spodrsljajev je Slovenija že porabila.

"Pri obrambi gre za pristop, voljo. Fantje so mislili, da bo malo lažje. In na koncu je res delovalo lahko. Ne rečem, da igralci niso imeli volje, a ko bi bilo treba iti na igralca, niso šli, drugič so šli predaleč. Dogajale so se napake, ki jih je Luksemburg znal kaznovati. Kar je, je. Ti tekmi sem že pozabil," se z bližnjo preteklostjo ne obremenjuje nekdanji izvrstni vratar. Osredotočen je le na prihodnja izziva. "Ena od reprezentanc, s katerima se bomo pomerili, nas je že premagala. Stokrat lahko razmišljamo, da smo boljši. Če ne bomo pravi, nas bo Ukrajina spet ugnala. Uspešni bomo le, če bomo pravi. In mislim, da bomo," je sklenil selektor, ki bo v Švico popeljal delno spremenjeno zasedbo.

Ne spreglejte