Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
13. 10. 2021,
15.41

Osveženo pred

2 leti, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14

1

Natisni članek

Franjo Bobinac Marta Bon EHF Rokometna zveza Slovenije

Sreda, 13. 10. 2021, 15.41

2 leti, 6 mesecev

Marta Bon

Čast za slovenski rokomet: še eno mesto v izvršnem odboru EHF

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14

1

Marta Bon | "Ker imam na področju ženskega rokometa od vseh osmih članov odbora za ženski rokomet največ referenc in sem sodelovala že ob ustanovitvi podobnega organa, ki je tedaj deloval kot komisija, so me prepričali, naj kandidiram za vodstveno funkcijo v odboru za ženski rokomet," pravi Marta Bon. | Foto Vid Ponikvar

"Ker imam na področju ženskega rokometa od vseh osmih članov odbora za ženski rokomet največ referenc in sem sodelovala že ob ustanovitvi podobnega organa, ki je tedaj deloval kot komisija, so me prepričali, naj kandidiram za vodstveno funkcijo v odboru za ženski rokomet," pravi Marta Bon.

Foto: Vid Ponikvar

Slovenski rokomet je doletela nova izjemna čast. V prihodnje bo imel v izvršnem odboru, najvišjem organu evropske rokometne zveze (EHF), dva slovenska predstavnika. Franju Bobincu se je pridružila Marta Bon, sporočajo iz Rokometne zveze Slovenije.

Predsedniku Rokometne zveze Slovenije Franju Bobincu, ki je aprila član izvršnega odbora postal kot eden izmed treh izvoljenih predstavnikov nacionalnih zvez, članic EHF, se je na pomembni funkciji pridružila dolgoletna trenerka in nekdanja selektorica slovenske reprezentance Marta Bon. Devetinpetdesetletnica je del izvršnega odbora postala kot predstavnica odbora za ženski rokomet pri EHF, pri katerem bo imela vodilno vlogo v naslednjih dveh letih.

Velika čast in priznanje za dolgoletno delo

"Ker imam na področju ženskega rokometa od vseh osmih članov odbora za ženski rokomet največ referenc in sem sodelovala že ob ustanovitvi podobnega organa, ki je tedaj deloval kot komisija, so me prepričali, naj kandidiram za vodstveno funkcijo v odboru za ženski rokomet. Mesto v izvršnem odboru EHF je zame velika čast, obenem pa priznanje za dolgoletno delo v rokometu," je po izvolitvi dejala Marta Bon, ki je dejavna tudi v slovenskem rokometnem prostoru kot članica strokovnega odbora RZS.

Izvršni odbor EHF se bo naslednjič sestal 19. novembra, na predvečer kongresa, na katerem bodo izbrani gostitelji evropskih prvenstev v letih 2026 in 2028. Na isti dan bodo obeležili tudi 30 let delovanja evropske rokometne zveze, še sporočajo iz RZS.

Preberite še:

Slovenija Švedska SP Borut Mačkovšek
Sportal Slovenski Szeged izgubil z Elverumom, Makuc in Marguč zadevala
Slovenija - Norveška, rokomet
Sportal Odličen začetek premalo za uspeh Slovenk
Mlinotest Ajdovščina
Sportal Ajdovke zmagale v Litiji, Krimovke stoodstotne
Tjaša Stanko
Sportal Oslabljene Slovenke brez možnosti proti evropskim prvakinjam
Ne spreglejte