Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
7. 10. 2021,
20.33

Osveženo pred

2 leti, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Norveška Dragan Adžić slovenska ženska rokometna reprezentanca

Četrtek, 7. 10. 2021, 20.33

2 leti, 6 mesecev

Pokal EHF, 1. krog

Oslabljene Slovenke brez možnosti proti evropskim prvakinjam

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Tjaša Stanko | Slovenke so visoko izgubile z Norveško. S šestimi zadetki je bila prva strelka Tjaša Stanko. | Foto Vid Ponikvar

Slovenke so visoko izgubile z Norveško. S šestimi zadetki je bila prva strelka Tjaša Stanko.

Foto: Vid Ponikvar

Oslabljena slovenska ženska rokometna reprezentanca je na uvodni tekmi pripravljalnega pokala EHF v predmestju Osla s 17:29 izgubila z evropsko prvakinjo Norveško. 

V pokalu EHF sodelujejo vse tri gostiteljice evropskega prvenstva 2022. Poleg Slovenije še Severna Makedonija in Črna gora ter zadnja evropska prvakinja Norveška.

Slovenke so v Skandinaviji nastopile močno zdesetkane, manjkali sta poškodovana Ana Gros in obolela Elizabeth Omoregie, po odločitvi črnogorskega strokovnjaka na slovenski klopi Dragana Adžića pa v Skandinavijo niso odpotovale niti Aneja Beganović, Valentina Tina Klemenčič in Ana Abina.

Gostiteljice so si že po nekaj minutah priigrale vodstvo štirih golov (5:1), v 15. minuti pa že z 9:4. A Slovenke se niso vdale, v nadaljevanju so zaigrale zelo dobro in naredile delni izid 4:1 – dva gola je prispevala Tjaša Stanko, po enega pa Alja Varagić in Tija Gomilar Zickero – ter se v 25. minuti približale na dva gola zaostanka (8:10). V končnici prve polovice tekme so popustile in na veliki odmor odšle s primanjkljajem petih golov (9:14). Slovenske rokometašice v drugem polčasu niso bile kos rokometnim prvokategornicam iz Norveške. Po zaostanku devetih golov (11:20) v 42. minuti je Adžić zahteval minuto odmora, tudi po njej pa so kraljevale gostiteljice.

V slovenski reprezentanci je bila na današnji tekmi najbolj učinkovita Tjaša Stanko s šestimi goli, Nataša Ljepoja, Alja Varagić, Nina Zulić in Tija Gomilar Zickero so dosegle po dva zadetka.

"Sam sem s tekmo zadovoljen, saj zdaj vemo, kaj je treba popraviti in s čim se bo treba ukvarjati, da bomo konkurenčni najboljšim ekipam na svetu. To je zame najpomembnejše," je dejal Dragan Adžić. | Foto: Vid Ponikvar "Sam sem s tekmo zadovoljen, saj zdaj vemo, kaj je treba popraviti in s čim se bo treba ukvarjati, da bomo konkurenčni najboljšim ekipam na svetu. To je zame najpomembnejše," je dejal Dragan Adžić. Foto: Vid Ponikvar

Adžić videl, kaj bo treba popraviti

"Za nami je nova skupna izkušnja. V igri smo v drugi polovici prvega polčasa pokazali nekaj dobrih stvari. Sam sem s tekmo zadovoljen, saj zdaj vemo, kaj je treba popraviti in s čim se bo treba ukvarjati, da bomo konkurenčni najboljšim ekipam na svetu. To je zame najpomembnejše. Dekleta so pokazala največ, česar so v tem trenutku, glede na manjše težave posameznic, zmožna. Rad bi videl, da naše reprezentantke v nedeljo pozdravi čim več navijačev. Tedaj bodo pokazale še več značaja. To kot selektor obljubljam," je po porazu dejal selektor Dragan Adžić.

Stanko: Naredili smo preveč napak

"Žal mi je, da je rezultat takšen. Pokazale smo nekaj stvari, ki smo jih trenirale, a pri tem napravile preveč napak. Norveška, ki ima same vrhunske igralke, ne glede na to, s kakšno postavo nastopa, je vsako našo napako kaznovala. Verjamem v našo ekipo. Počasi bomo gradili naprej svojo igro in verjamem, da bomo prišli do tistega, kar smo si zastavili," pa je po tekmi razmišljala Tjaša Stanko.

V nedeljo se bodo v Stožicah oglasile Norvežanke

Slovenija se bo po današnji tekmi v nedeljo v ljubljanskih Stožicah znova pomerila z Norveško, nato pa jo v terminih kvalifikacijskih tekem za EP 2022 čakajo še dvoboji s Črno goro in Severno Makedonijo.

Pokal EHF:

Četrtek, 7. oktober:
Norveška : Slovenija 29:17 (14:9)
Stanko 6, Ljepoja, Varagić, Zulić, Gomilar Zicerko po 2

slovenska ženska rokometna reprezentanca Islandija, kvalifikacije za SP
Sportal Slovenke se pripravljajo na dvoboja z "najboljšim, kar lahko rokomet ponudi"
Ana Gros
Sportal Na Norveško brez Ane Gros in Elizabeth Omoregie
 
Ne spreglejte