Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Ponedeljek,
27. 1. 2014,
8.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

slovenska rokometna reprezentanca Sebastian Skube

Ponedeljek, 27. 1. 2014, 8.22

8 let

Bridka izkušnja rokometašev z Madžari bo pomnoženi motiv

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
"Naredili bomo vse, da uresničimo svoj cilj," zagotavlja Sebastian Skube, član rokometne reprezentance, ki se bo v dodatnih kvalifikacijah za svetovno prvenstvo pomerila z Madžari.

Rokometna reprezentanca Slovenije je za tekmeca v dodatnih kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2015 dobila Madžarsko. Vtis je, da je bilo med devetimi različicami nasprotnikov malo zahtevnejših. A žreb je izveden, z Madžari pa ima Slovenija v dodatnih kvalifikacijah že črne izkušnje. Reprezentanti in tudi zdajšnji selektor Boris Denič, ki je bil v tistem času še pomočnik Zvonimirja Serdarušića, se neradi spominjajo tekme v Veszpremu pred tremi leti in pol, ko je Slovenija za las – zadetek – zapravila napredovanje na svetovno prvenstvo leta 2011. Grenki spomini.

"Morda se bo to pokazalo celo za dobro, podobno kot proti Ukrajini, ko so nam spomini na prvo tekmo pomagali do prepričljive zmage. Mogoče nam bo grenka izkušnja dodatni motiv," ugotavlja Sebastian Skube, ki je bil na tisti zloglasni tekmi v Veszpremu skupaj z Miho Žvižejem najmlajši v slovenski reprezentanci, danes pa se bliža stotim nastopom.

"Dobili smo kar neugodnega nasprotnika. Zavedamo se, da bo treba odigrati na najvišji mogoči ravni. To bo izjemno težko, saj bosta tekmi junija, ko bomo vsi že precej utrujeni. Ampak nikakor ne iščemo izgovorov. Vemo, da nam uvrstitev v Katar prinaša tudi možnost kvalifikacij za olimpijske igre. Naredili bomo vse, da uresničimo svoj cilj," je odločen Prešernov nagrajenec za diplomsko delo iz biokemije, ki je zadovoljen, da bodo Slovenci povratno srečanje igrali doma.

Na evropskem prvenstvu ga zaradi poškodbe ni bilo, a do junija bo Laszlo Nagy, če ne bo kakšnih drugih zadržkov, gotovo spet v reprezentanci. Celjski organizator igre dobro pozna prvega madžarskega zvezdnika: "Tako Veszprem kot reprezentanca igrata povsem drugače, ko je zraven on. Bodisi v obrambi bodisi v napadu se vse vrti okrog njega, gre za enega najboljših igralcev na svetu. Naša naloga je, da ga ustavimo." Vsekakor en igralec ne bo premagal Slovencev, če bodo ti pravi. Tudi zato so lahko sami sebi največji sovražnik.

Ne spreglejte