Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Četrtek,
27. 8. 2015,
16.36

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Branko Tamše trener rokomet liga prvakov liga prvakov

Četrtek, 27. 8. 2015, 16.36

8 let

Branko Tamše se je bundesligašu zahvalil za vabilo

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Celjski rokometaši bodo tudi v novi sezoni napad(a)li vse tri lovorike. Superpokalno že v soboto v Portorožu. Niti trenerju Branku Tamšetu pa trenutno še ni jasno, kakšna je moč njegove ekipe.

"Realno gledano bi morala biti ta ekipa v optimalni podobi čez mesec ali dva ali pa po novem letu. Seveda upam na čim hitreje sestavljen mozaik, saj nas čas priganja. Najpomembnejše tekme v ligi prvakov nas čakajo v septembru oziroma oktobru. Tudi v državnem prvenstvu vse točke štejejo enako, zato bo potrebna kar največja pazljivost. Zavedamo se moči nasprotnikov in jih maksimalno spoštujemo. Po drugi strani bomo naredili vse, da dobimo vsako tekmo," je ob robu prve tekme sezone, superpokala v Portorožu, dejal trener Celja Branko Tamše.

Njegova ekipa se bo na rokometnem el clasicu na teniškem prizorišču pomerila z Gorenjem, ki je doživelo nekoliko manj sprememb.

Klic iz bundeslige

Velenjčan je spomladi pogodbo s slovenskimi prvaki podaljšal do leta 2018, vseeno pa je razkril, da je na njegov naslov prispela ponudba nemškega kluba iz zgornjega dela lestvice - ime ostaja skrivnost -, a se zanjo ni odločil. Edini slovenski trener, ki je do zdaj vodil bunesligaša, je bol Matjaž Tominec, zato je vsaka podobna možnost visoko dvignjen palec navzgor za slovensko stroko nasploh in dozdajšnje delo, ki ga bo tudi nadaljeval v Zlatorogu, kamor je prišel oktobra 2013.

Realen domet? Nihče ne ve.

Celjani so v pripravljalnem obdobju odigrali deset tekem. Osemkrat so zmagali, med drugim tudi nad udeležencem lige prvakov Meškovom, in dvakrat izgubili. Za gol sta slavila francoska prvoligaša Nantes in St. Raphael.

Vseeno Tamše nima prave predstave o vrednosti ekipe, ki je bila vse do srede brez kadetskih reprezentantov Blaža Janca in Gala Marguča, nekaj je bilo tudi poškodb. Ta hip sta na bolniškem dopustu Blaž Blagotinšek in Tilen Kodrin.

"V tem trenutku še nismo blizu tistemu, kar si želim. Realnega pogleda nimamo, saj nikdar nismo nastopili popolni. Vem, predvidevam, si želim, da bo ekipa v bližnji prihodnosti vsaj enakovredna tisti v lanski in predlanski sezoni v vseh pogledih. A do tedaj bo preteklo še veliko znoja. Vem pa, da smo na pravi poti. Eksplozijo pričakujem v tej ali pa v naslednji sezoni, če bo ekipa ostala skupaj. Glede na pogodbe naj bi se to z izjemo morda kakšnega posameznika zgodilo," si želi Tamše, ki mu je žal predvsem zaradi odhoda Davida Miklavčiča, tako v športnem kot značajskem smislu.

Že za uvod izjemno pomembni tekmi

Razpored lige prvakov je v letošnji sezoni takšen, da bosta prvi tekmi izjemno pomembni v luči lovljenja osmine finala, kamor pelje prvih šest mest. V prvem krogu 19. septembra čaka Celjane gostovanje v Istanbulu, teden dni pozneje pa v Zlatorog prihaja Zagreb.

"Kar smo si želeli, smo dobili. To bomo morali upravičevati na parketu, kar bo izjemno zahtevno. Nikjer ne bomo preračunavali. Videli bomo, kdo bo pravi kaliber za Celje, in tako tudi lažje naredili selekcijo za prihodnost. Želim si, da bi pobrali nekaj točk, lahko pa ostanemo tudi brez vsega. A o neuspehu ne razmišljam. Smo trmasti in pri tem bomo vztrajali," je še dejal.

Celjani bodo tudi v letošnji sezoni napadali prvenstveno, pokalno in superpokalno lovoriko ter poskušali proti v osmino finala lige prvakov.

Ne spreglejte