Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Sobota,
31. 1. 2015,
19.57

Osveženo pred

2 leti, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Marta Bon liga prvakinj

Sobota, 31. 1. 2015, 19.57

2 leti, 6 mesecev

Bonova: Naš letošnji cilj je igrati konkurenčno in razvijati igralke

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Krimovke so v prvi tekmi glavnega dela lige prvakinj doživele poraz proti Thüringerju s 23:26. Marta Bon obžaluje dober prvi polčas, ko je bila prednost manjša od želene.

Slovensko rokometne prvakinje so odlično začele boj z nemškimi prvakinjami iz Thüringerja. V vratih so imele razpoloženo Sergejo Stefanišin, v napadu pa so z razigrano igro dosegale zadetke. Semafor je hitro pokazal prednost treh zadetkov tigric, a dlje od tega ni šlo.

"Začeli smo zelo dobro. Mogoče celo boljše od pričakovanj, sploh taktična rešitev 5+1 je delovala dobro. Tudi v obrambi smo dobro stali in takrat bi morali narediti večjo razliko, kot smo jo. Na nek način je delovalo, kot da smo se ustrašili. Imeli smo pozitivni izid, vendar je bila prednost premajhna," je po tekmi svoj pogled podala trenerka Krima Marta Bon.

Krimovke so na glavni odmor še odšle s prednostjo dveh zadetkov (15:13), nato pa je sledil težaven drugi polčas, ko so Nemke najprej ujele krimovke in prešle v vodstvo, prednosti pa do konca tekme niso več izpustile. Ljubljančanke so v drugem polčasu, ob razpoloženi vratarki Jani Krause, v drugih 30 minutah dosegle le osem zadetkov.

"Ko so nas Nemke ujele in smo bile z ramo ob rami, pa so pokazale, da so močnejše. Mi moramo delati naprej, moramo se tudi bolj uigrati. Smo bolj neuigrane, kot sem si želela. Imamo novo srednjo igralko, ki je osnova vsake igre in ni še prave povezave," je še na temo tekme dejala Bonova in priznala, da trenutno v ospredju niso le uspehi.

Cilj je konkurenčno nastopanje

Krimova zasedba je pred letošnjo sezono doživela veliko sprememb, predvsem v duhu odplačevanja starega dolga z močnim pridihom pomlajevanja, igralke pa potrebujejo predvsem čas.

"Naš letošnji cilj je igrati konkurenčno in razvijati igralke, saj Krim ni več v položaju, ko lahko kupuje že izdelane igralke, in to bomo nadaljevali, igralke pa si bodo dajale dogovore same sebi in meni, ali se lahko kosajo na najvišji ravni rokometa. Čaka nas težko obdobje, vendar je treba zdržati in povrniti dolgove, takšne in drugačne," je o cilju, ki ni vezan le na to sezono, še dejala trenerka slovenskih prvakinj, ki jih v naslednjem krogu lige prvakinj čaka gostovanje pri Vardarju, kjer imajo pomembno vlogo tri nekdanje tigrice - Andrea Lekić, Andrea Penezić in Barbara Lazović-Varlec.

Ne spreglejte