Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Torek,
23. 4. 2013,
16.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Katar Dean Bombač

Torek, 23. 4. 2013, 16.08

8 let

Bombač po 17 letih v Katar: Koper zame je in bo številka ena

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Tekma z Mariborom je bila zadnja, ki jo je za Cimos odigral Dean Bombač. Zdi se, da je Deki najbližje odhodu v Katar. S honorarjem za igranje tam bo Kopru odpisal dolg, ki ga ima klub do njega.

Dean Bombač ne bo več igral za Cimos, čeprav sta mu ostali še dve leti pogodbe. V klubu so igralcem sporočili, da bodo v prihodnje pogoji bistveno skromnejši. Srednji zunanji Kopra, ki je v klubu prebil kar 17 let, se je odločil upravi predati zahtevek za pretrganje pogodbe. Čaka le še na izpisnico.

''To se je prej ali slej moralo zgoditi. Klub ne bo razpolagal s tolikšnimi finančnimi sredstvi kot doslej. Za plačevanje nekaterih igralcev denerja ne bo, so nam sporočili. Morali smo si začeti iskati nove klube. Jaz bi imel pravico ostati, imel sem pogodbo. Ampak da si vsak mesec razbijam glavo, kako bo z izplačili, nima smisla. Navsezadnje je treba klubu, če je v finančnih težavah, iti na roko. Pogovarjali smo se, da me Koper do konca sezone pošlje v Katar in bom z igranjem tam odpisal klubski dolg. Čeprav sem pretrgal pogodbo, pogovori še vedno trajajo. Vseeno bom pošten in korekten, Koper je moj najljubši klub. Če mu bo pomagalo, da mi ne bo več nič dolžen, mu bom šel na roko. Prav je, da Kopru stojim ob strani v težkih časih. Če bo treba, bom odšel v Katar, brez težav. Kopru želim pomagati, da se izvleče iz krize. Denarja je preprosto zmanjkalo. Ta trenutek ga ni, verjamemo, da bo. Večina mladih Koprčanov bo ostala ... Po 17 letih v klubu se počutim dolžnega, da mu to vrnem. V Katar bi lahko šel na lastno pest, zaslužil in se tukaj še tožil. Vso pravico bi imel ta denar zahtevati, ampak tega ne bom storil, če bo urejeno, kar se pogovarjamo. Če bo treba kje popustiti, se bova dogovorila z direktorjem. Navsezadnje sva prijatelja. Če sva toliko let sodelovala, ne vem, zakaj bi se zdaj prepirala. Nima smisla,'' je klub težkim časom zelo konstruktiven Bombač.

''Zame Koper je in bo klub številka ena''

Od matičnega kluba se slovenski reprezentant poslavlja po 17 letih. Iskreno upajoč, da se še kdaj vrne v domače mesto. ''Bilo mi je v veselje igrati tu. Upam, da se bom kdaj lahko vrnil v Koper. Zame je in vedno bo klub številka ena. Vselej bo imel posebno mesto v mojem srcu. Če želim še kaj narediti v rokometu, si moram poiskati nov klub. Kar nekaj let kariere imam še pred sabo, zato jih je treba izkoristiti za napredek in da se uveljavim v tujini,'' pojasnjuje in utemeljuje odločitev o odhodu Deki: ''Svojemu klubu želim vse najboljše. Enkrat bi se rad vrnil sem, kjer je moje mesto in moje srce. V tem trenutku se nisem mogel odločiti s srcem. Ne morem delati, da bi plačeval državi, ker ne dobivamo plač. V bistvu moramo plačevati, da lahko delamo. Tega si noben človek na svetu ne more privoščiti. Govorim o davkih in akontacijah dohodnine. To smo morali plačevati redno, sicer se ti 'usedejo' na račun. Denarja ni in moraš ga dajati iz svojega žepa. Ne moremo delati, da plačujemo s svojim denarjem. Zato sem potegnil to potezo. Klub mi je dal veliko, jaz njemu vse, kar sem lahko. Kot sem dejal, lahko mu pomagam, da mi ne ostane nič dolžen.'' Bombaču so sicer trenutno v Kopru dolžni tri plače, pravi.

Rad bi v miru premislil

Pred časom se je za izvrstnega srednjega zunanjega ogrela poljska Wisla. O interesu in imenih preostalih evropskih klubov, ki bodo v poštev bržkone prišli v prihodnji sezoni, Bombač ni želel govoriti: ''Rad bi si vzel nekaj časa za razmislek, kaj in kako naprej. Da izberem klub, kjer mi bo všeč, kjer bom napredoval in seveda užival v rokometu.'' Zelo je ponosen na vseh 17 let, ki jih je preigral v Bonifiki. ''Rad bi se zahvalil vsem svojim trenerjem mlajših kategorij, ki so mi bili kot drugi očetje. Dali so mi veliko. Imeli smo se fino. Že z mlajšimi selekcijami smo osvajali državno prvenstvo. Pri članih je bilo najlepše leto, ko smo osvojili vse tri lovorike. Tega ne bom nikdar pozabil. Rad bi se zahvalil navijačem, ki so me podpirali v dobrem in slabem, ter svoji družini, ki mi je vedno stala ob strani. Hvala vsem, se vidimo na igrišču,'' je virtualno pomahal v slovo Bombač.

Ne spreglejte