Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
18. 1. 2013,
14.31

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

rokomet Boris Denič Zaragoza Srbija

Petek, 18. 1. 2013, 14.31

4 leta, 9 mesecev

Atomska končnica Slovenije: padli evropski podprvaki

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenska rokometna reprezentanca je v 5. krogu svetovnega prvenstva dosegla še peto zmago. S 33:31 (19:16) je padla evropska podprvakinja Srbija. Slovenija je tako zmagala v skupini C.

Skupina C:

Slovenija se bo kot zmagovalka skupine C v ponedeljek v osmini finala pomerila s četrtouvrščeno ekipo skupine D Egiptom.

Slovenska rokometna reprezentanca, ki se ni želela ukvarjati s preračunavanji, ampak proti Srbiji krenila odločno na zmago, je proti evropskim podprvakom odigrala najboljšo tekmo polčas turnirja. Posebej v napadu je bila odlična že v prvem polčasu, saj je Srbom, evropskim podprvakom, zabila 19 golov in na odmor odšla s tremi goli naskoka. V obrambi je Slovencem največ preglavic povzročal zunanji igralec Petar Nenadić, pri Sloveniji pa sta bila najbolj strelsko navdahnjena Dragan Gajić in Borut Mačkovšek s po štirimi goli. V vratih je Primož Prošt zbral pet obramb, Ivan Gajić na drugi strani štiri. V drugem polčasu so Slovenci po običaju dodali plin, v 32. minuti je njihova prednost poskočila na štiri gole. A fizično močni Srbi so niso dali. Okrepili so obrambo in v 54. minuti so po golu Alema Toskića povedli za tri gole. Ampak to je bil njihov predzadnji gol na tekmi. Slovenska reprezentanca je pred vrata postavila zid, Prošt je branil žogo za žogo, protinapadi so kar deževali, zadevali pa so Mačkovšek, Luka Žvižej, Marko Bezjak in Gašper Marguč. Delni izid 6:1 do konca srečanja je pomenil peto zmago na prvenstvu, zanesljivo prvo mesto in najslabšega tekmeca iz skupine D v osmini finala. Srbiji pa ostaja ''zgolj'' tretje mesto v skupini. Potek tekme od minute do minute si lahko ogledate na dnu članka.

Poleg Slovenije in Srbije sta imeli zagotovljeno mesto v osmini finala še Poljska, ki je pristala na drugem mestu, in Belorusija. Slednja je na popoldanski tekmi dobesedno razstavila Savdsko Arabijo in jo premagala s kar 33:15. Azijci so v prvem polčasu zabili le pet golov, njihov zaostanek pa je že na polovici tekme znašal 13 golov. Zanimivo, da je Sergej Rutenka za Beloruse zabil samo tri gole. Poljaki niso imeli težav z Južno Korejo. Slavili so za osem zadetkov.

Skupina A:

V derbiju Nemčije in branilke naslova Francije so imeli prvi večino tekme pobudo in prednost in se zasluženo veselili francoskega skalpa. Pri zmagovalcih je Patrick Grötzki zabil šest golov, Nikola Karabatić jih je za Francoze zabil osem. Dvoboj Tunizije in odpisane Argentine je dobila prva z 22:18, srečanje Brazilije in Črne gore pa je s 26:25 dobila prva in si tako priigrala tretje mesto v skupini. Četrta je Tunizija.

Skupina B:

V skupini B pa je Danska pričakovano ugnala Makedonijo s 33:30. Najboljši strelec Danske je bil Mikkel Hansen s petimi goli, prav toliko sta jih pri Makedoncih dosegla Filip in Kiril Lazarov. Drugo mesto v skupini je pripadlo Rusom, ki so s 36:24 odpravili Čile. Timur Dibirov je za zmagovalce zabil 11 golov. Tekma med tretjeuvrščeno Islandijo in Katarjem je pričakovano pripadla prvim z 39:29. Gudjon Valur Sigurdsson je katarsko mrežo zatresel desetkrat, Thorir Olafsson pa enkrat manj.

Skupina D:

Morda malce presenetljivo ali pa tudi ne je zmago v skupini D slavila Hrvaška. Na derbiju z dotlej prav tako neporaženo Španijo s kockasti slavili s 27:25. Ivan Čupić je zabil osem golov, pri Špancih Jorge Maqueda sedem. Naši južni sosedi se bodo tako v osmini finala pomerili z Belorusijo, Špance pa čakajo Srbi. Madžarska ni dopustila presenečenja proti Alžiriji, na koncu je zasedla tretje mesto. V osmini finala se bo pomerila s Poljsko.

Ne spreglejte