Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
7. 8. 2016,
6.13

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

4

Natisni članek

noad Rio 2016

Nedelja, 7. 8. 2016, 6.13

6 let, 6 mesecev

Prizor, ki je osupnil svet in splet

V Riu grozljiva poškodba nekdanjega evropskega prvaka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

4

Rio 2016 poškodba | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

26-letni francoski telovadec Samir Ait Said se poslavlja že po prvem pravem tekmovalnem dnevu na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru. V kvalifikacijah na preskoku je nerodno doskočil in si zlomil nogo. Podoba nesrečnega telovadca, ki je leta 2013 osvojil naslov evropskega prvaka na krogih, je obkrožila splet.

"Ali prav vidim?" "Se je to res zgodilo?" Si je moški pravkar zlomil nogo?" "Če si videa še niste ogledali, tega tudi ne storite. Travmatično je." To so zapisi, ki so včeraj zvečer zaokrožili po družbenih omrežjih.

Nanašali so se na hudo poškodbo, ki jo je na preskoku – orodju, na katerem bo nastopila tudi edina slovenska telovadka v Riu, Teja Belak - staknil vrhunski francoski telovadec Samir Ait Said, evropski prvak na krogih iz leta 2013.

Grozljiv prizor v dvorani Arena Rio je pretresel gledalce, nesrečnega Francoza pa oropal olimpijske izkušnje. | Foto: Getty Images Grozljiv prizor v dvorani Arena Rio je pretresel gledalce, nesrečnega Francoza pa oropal olimpijske izkušnje. Foto: Getty Images

Po poročanju tujih medijev so gledalci, ki so v dvorani Arena HSBC spremljali prvi dan kvalifikacij v gimnastiki in bili nehote priča grozljivemu prizoru, slišali tudi pretresljiv pok kosti, ki bo Francoza žal oropal nadaljnjih nastopov na športnem vrhuncu leta 2016.

Zdravniška ekipa ga je nemudoma oskrbela in odpeljala v bolnišnico. | Foto: Getty Images Zdravniška ekipa ga je nemudoma oskrbela in odpeljala v bolnišnico. Foto: Getty Images

Zdravniška ekipa je telovadca, ki je imel na igrah visoke ambicije, nemudoma oskrbela in odpeljala v bolnišnico.

Ob odhodu iz dvorane je bil deležen stoječih ovacij občinstva, zmogel pa je še toliko moči, da jim je z dvignjeno roko pomahal v pozdrav.

Ob prenosu iz dvorane je pogumno pozdravil gledalce, ki so mu namenili stoječe ovacije.  | Foto: Getty Images Ob prenosu iz dvorane je pogumno pozdravil gledalce, ki so mu namenili stoječe ovacije. Foto: Getty Images

Prvega novembra 1989 rojeni Said bi v Riu moral nastopiti na več orodjih, ravno preskok pa je bil poleg bradlje njegov glavni adut.

Ne spreglejte