SiolNET. Sportal RIO 2016
0,53

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Klišina v Riu pod rusko zastavo

V Riu dve Rusinji, ena bo tekmovala pod rusko zastavo, druga tega ne želi

0,53

termometer

Draja Klišina
Foto: Reuters

Ruska atletinja Darja Klišina bo na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru lahko tekmovala pod rusko zastavo, čeprav Mednarodna atletska zveza meni, da lahko tekmuje le pod nevtralno, je sporočil predsednik Mednarodnega olimpijske komiteja Thomas Bach.

Ruski šport, predvsem atletika, je v središču dopinške afere in obtožb, da je država podpirala jemanje prepovedanih poživil. Iaaf je ruskim atletom prepovedala nastop na OI v Riu, v nedeljo pa je sporočila, da Darja Klišina, ki vadi na akademiji v Bradentonu na Floridi, lahko nastopi v Braziliji kot nevtralna športnica.

Bach pa je danes razkril, da Klišina lahko tekmuje pod rusko zastavo. "Nastop ji dovoli njena mednarodna zveza. Njen olimpijski komite mora odločiti, kako bo na igrah tekmovala. Lahko je polnopravna članica ruskega olimpijskega komiteja," pravi prvi mož Moka.

Julija Stepanova pod rusko zastavo ne želi tekmovati, na končno odločitev pa bo morala še nekaj dni počakati. Julija Stepanova pod rusko zastavo ne želi tekmovati, na končno odločitev pa bo morala še nekaj dni počakati. Foto: Getty Images

Bach se je nato dotaknil še primera Julije Stepanove, ki je z možem Vitalijem razkrivala podatke o sistematičnem dopingu v Rusiji. "Sama je prosila, da noče tekmovati v ekipi ruskega olimpijskega komiteja. Mok mora primer preučiti. Ker gre za veliko etičnih vprašanj, je izvršni odbor Moka za nasvet prosil etično komisijo. Nato bomo pogledali vse okoliščine in se odločili," pravi Bach.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin