Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sreda,
27. 7. 2016,
16.31

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,60

3

Natisni članek

doping Rio 2016 Rusija Vladimir Putin Putin v Sloveniji

Sreda, 27. 7. 2016, 16.31

6 let, 7 mesecev

Pred obiskom Slovenije je Putin okrcal olimpijske veljake

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,60

3

Ruski predsednik Vladimir Putin, ki bo v soboto obiskal Slovenijo, je v Kremlju gostil rusko olimpijsko reprezentanco in se ob tem obregnil ob sankcije Mednarodnega olimpijskega komiteja.

Vladimir Putin je okrnjeni ruski odpravil zaželel srečo … | Foto: Vladimir Putin je okrnjeni ruski odpravil zaželel srečo …

Rusija je sicer v nedeljo preživela vročo telefonsko sejo izvršnega odbora Mednarodnega olimpijskega komiteja, ki zaradi obremenilnega poročila svetovne protidopinške agencije ni prižgal rdeče luči za celotno reprezentanco za nastop na olimpijskih igrah v Riu. Vseeno pa bo Rusija v Brazilijo pripotovala v dodobra okrnjeni zasedbi, saj je Mednarodni atletski zvezi, ki je kot prva prepovedala nastop celotni odpravi, sledilo kar nekaj panožnih zvez. Na seznamu nezaželenih so se znašli posamezniki v kanuju, veslanju, plavanju …

Putin: Dvojna merila

"Gre za dvojna merila," je odzive Mednarodnega olimpijskega komiteja in panožnih zvez komentiral ruski predsednik Vladimir Putin, ki je reprezentanco gostil v Kremlju. "Trenutni položaj ne presega samo pravnih vidikov, temveč je sprta z zdravo pametjo," je nadaljeval Putin, ki bo ob koncu tedna v Rio poslal približno 100 športnikov manj od prvotnih pričakovanj, sam pa se bo medtem odpravil na sobotni obisk v Slovenijo.  

… za govorniški oder pa povabil tudi atletinjo Jeleno Isinbajevo, ki ne bo potovala v Rio. | Foto: … za govorniški oder pa povabil tudi atletinjo Jeleno Isinbajevo, ki ne bo potovala v Rio.

Kakšne bodo igre brez vseh Rusov?

"Neizpodbitno dejstvo je, da odsotnost ruskih športnikov v Riu - nekateri med njimi so v samem vrhu svojih športov - izjemno zmanjšuje kakovost borb in pomen spektakla," proti športnemu dogodku leta pogleduje ruski predsednik in bodočim prvakom sporoča: "Drugi športniki razumejo, da bo kakovost njihovih kolajn drugačna. Kolajna bo imela drugačen okus ali pa ga sploh ne bo imela."

Več o obisku ruskega predsednika v Sloveniji.

Ne spreglejte