SiolNET. Sportal Rekreacija
0,08

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zmagovalca slovenskega Wings For Life si bosta letos privoščila eksotiko

0,08

termometer

Dobrodelni tek Wings For Life, ki bo letos na isti dan že tretjič povezal tekače na 34 trasah na petih celinah, bo v nedeljo, 8. maja, ob 13. uri. Tekači bodo v Ljubljani štartali s Kongresnega trga.

Trenutno je na Wings For Life World Run prijavljenih že več kot 2.500 tekačev. Za lažjo predstavo, v Ljubljani je lani teklo 1.900 tekačev, predlani pa 1.200.

Prijave (30 evrov za posameznika) so odprte do 4. maja 2016 do 13. ure, če boste znesek poravnali prek položnice, pa morate to opraviti do 24. aprila 2016.

3. dobrodelni Wings For Life World Run bo 8. maja 2016, s štartom ob 13. uri. 3. dobrodelni Wings For Life World Run bo 8. maja 2016, s štartom ob 13. uri.

Ves izkupiček, zbran s prijavninami, bo namenjen neprofitni fundaciji Wings For Life, ki se ukvarja z raziskavami poškodb hrbtenjače.

Tek bo potekal istočasno na 34 trasah po vsem svetu. Svetovni zmagovalec teka bo tisti, ki bo najdlje bežal pred zasledovalnim vozilom.

V vsaki državi bomo dobili še nacionalnega zmagovalca, ki bo za nagrado lahko izbiral, kje bo na Wings For Life World Run tekel prihodnje leto. Lanska zmagovalca slovenskega teka, Hrvat Robert Radojković, ki je že drugič zapored zmagal tudi na Istrskem maratonu, in maratonka Žana Jereb sta si izbrala Japonsko oziroma Avstralijo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 5
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin