Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
15. 1. 2018,
9.19

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,48

1

Natisni članek

Wings for Life World Run

Ponedeljek, 15. 1. 2018, 9.19

6 let, 3 mesece

V Sloveniji Wingsi samo še z aplikacijo

Zakaj bo Ljubljana ostala brez klasičnega teka Wings For Life?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,48

1

Wings 2017 | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

6. maja, ko bo na sporedu peti mednarodni tek Wings For Life World Run - ta poziva h globalnemu gibanju Tečemo za tiste, ki tega ne morejo in z izkupičkom štartnin financira fundacijo, ki se ukvarja z iskanjem ustreznega zdravljenja poškodb hrbtenjače - Ljubljane ne bo med organizatorji tekaškega dogodka, kot smo ga bili vajeni v prejšnjih letih. Namesto tega bo na voljo tek z aplikacijo. Kaj to pravzaprav pomeni?

Lokacije, kjer poteka tek Wings For Life, se vsako leto nekoliko spreminjajo, več je organiziranih tekov z aplikacijami. Ljubljane, ki je tek organizirala v prejšnjih štirih letih, tokrat ni več na seznamu uradnih tekov, bo pa v Sloveniji organiziran tek z aplikacijo.

Aplikacija Wings for Life World Run je na voljo za pametne telefone z iOS in Androidom, tekačem pa omogoča, da tečejo po svoji trasi ali trasi v okviru organiziranega teka z aplikacijo. Hkrati tekmujejo ob istem času kot vsi preostali in "bežijo" pred zasledovalnim vozilom, kot je na Wingsih redna praksa, s to razliko, da jih bo tokrat preganjalo virtualno zasledovalno vozilo.

Organizatorji so nam sporočili, da je razlog za spremembo želja po dodatni razširitvi sporočila kampanje. "Globalno gibanje za iskanje zdravila za poškodbe hrbtenjače raste in menimo, da je pomembno narediti tek Wings for Life World Run še bolj dostopen. Da bi bil dogodek na voljo na čim več lokacijah, v ospredje postavljamo aplikacijo Wings for Life World Run," sporočajo.

Wings For Life World Run 2017 | Foto: Grega Valančič/Sportida Foto: Grega Valančič/Sportida

Kot poudarjajo, s pomočjo aplikacije lahko tečete, kjerkoli ste, lovi pa vas virtualno zasledovalno vozilo. Aplikacija se lahko uporablja za začrtanje lastne trase ali v organiziranem teku v okviru aplikacije, kjer se teče skupaj z drugimi s pomočjo aplikacije. Trenutno lokacija organiziranega teka z aplikacijo v Sloveniji še ni znana, več naj bi bilo znanega okrog sredine februarja.

wings | Foto:

Seznam tekov in tekov z aplikacijo: http://www.wingsforlifeworldrun.com/si/sl/

Najbližje Zadar in Dunaj, z aplikacijo tudi v Loferju v Avstriji

Najbližje Sloveniji bodo teka organizirali (tako kot prejšnja leta v Ljubljani) v Zadru in na Dunaju, že zdaj pa je znano, da bo tek z aplikacijo na dan uradnega dogodka, torej 6. maja 2018, potekal tudi v kraju Lofer v Avstriji.

Kot sporočajo organizatorji, bodo seznam vse do pomladi razširjali z novimi lokacijami za tek z aplikacijo.
 

Kako sploh poteka tek z aplikacijo?

Aplikacijo si prenesete na mobilni telefon, ustvarite uporabniški račun in se prijavite na tekmovanje. Ko je postopek končan, se lahko prijavite tudi na enega od razpoložljivih organiziranih tekov v okviru aplikacije.

Aplikacija omogoča, da 6. maja tečete istočasno kot vsi drugi in skušate čim dlje bežati pred virtualnim zasledovalnim vozilom. Ne glede na to, ali ste si izbrali povsem svojo traso za tek z aplikacijo ali pa ste se pridružili organiziranemu teku v okviru aplikacije, bo ime izpisano na globalni razvrstitveni lestvici.

Ne spreglejte