Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
12. 9. 2012,
11.47

Osveženo pred

8 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

rekreacija

Sreda, 12. 9. 2012, 11.47

8 let, 6 mesecev

Vzpon na Krašnji vrh, tokrat brez "Brajkota"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Skoraj ne mine vikend, ko ljubitelji kolesarskih vzponov ne pridejo na svoj račun. Po vzponu na Vršič in Nanos bodo v nedeljo, 16. septembra, kolesarji pedala vrteli na vzponu na Krašnji vrh.

September je kot naročen za kolesarske dirke, saj je poletna vročina mimo in temperature so vse bolj prijetne za kolesarjenje. Prihajajoči vikend bo ponovno postregel z vzponom, tokrat nekoliko manj napornim, na sporedu je osvajanje Krašnjega vrha. Kolesarsko društvo Metlika letos v sodelovanju s Kolesarskim klubom Metliška Črnina v nedeljo, 16. septembra, prireja 2. Kolesarski vzpon Metlika–Krašnji vrh.

Prireditelji so poskrbeli, da bo kolesarje v nedeljo ob 11.00 na štartu na Trgu svobode (Grajsko dvorišče) pričakala 9,6 kilometrov dolga proga, na kateri bodo morali opraviti 330 metrov višinske razlike. Pot, ki je v celoti asfaltirana in primerna za cestna kolesa, jih bo v strnjeni koloni v zaprti vožnji s štarta popeljala mimo Partizanskega trga, Vinogradniške ceste, Svržakov do odcepa za Slamno vas (2 kilometra). Po odcepu sledi leteči štart, od tu bodo organizatorji merili čas 7,7-kilometrskega tekmovalnega vzpona, namenjenega bolje pripravljenim rekreativnim kolesarjem, na katerem bodo ti prevozili 290 metrov višinskih metrov.

Z lanskoletnim premiernim vzponom je najhitreje opravil Miran Cvet (KD Hrastnik), ki je v cilj na 542 metrih nadmorske višine prikolesaril s časom 16:06, v ženski konkurenci je bila najhitrejša Vida Ceglar (Koala Ivančna Gorica), ki je za vzpon potrebovala 23:54. Kolesarjem se je pridružil tudi Jani Brajkovič, ki bo letošnji vzpon izpustil, saj bo pedala vrtel na svetovnem prvenstvu na Nizozemskem. Bo pa 28-letni Belokranjec srečnim izžrebancem podpisal drese.

Na nedeljsko kolesarjenje, na katerem je obvezna uporaba čelade, se morate prijaviti. In sicer bodo prireditelji prijave zbirali tudi na dan tekmovanja med 8.30 in 10.30 na štartnem mestu (Grajsko dvorišče).

Ne spreglejte