Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 7. 2016,
7.50

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Krka

Foto: Peter Kastelic
Video: Dean Gostimirovič

Natisni članek

Naklofen Krka maraton 2016 maraton Bled advertorial

Petek, 1. 7. 2016, 7.50

2 meseca, 1 teden

Tudi sam bo preizkusil novosti, ki jih prinaša letošnja Nočna 10ka

Vrača se na Bled, na zadnji preizkus pred vrhuncem v Ljubljani

Vsebino omogoča Krka

Foto: Peter Kastelic
Video: Dean Gostimirovič

Boštjan Boh, Bled, Nočna10ka | Foto Peter Kastelic

Foto: Peter Kastelic

Lani je bil navdušen, zato se letos vrača na rekreativno tekaško prireditev Nočna 10ka. Boštjana Boha na Bledu čaka še zadnji preizkus pred začetkom priprav na maratonsko preizkušnjo ljubljanskega maratona.

Boštjan Boh je uspešno opravil s Tekom trojk in polmaratonom v Radencih, njegov tretji letošnji tekaški izziv pa je blejska Nočna 10ka. Nočnega teka na Bledu se ne bo udeležil prvič, saj je Blejsko jezero obkrožil že lani, prireditev pa mu je ostala v lepem spominu. "Lani sem bil prvič, zdelo se mi je izjemno, vzdušje je bilo enkratno. Rekel sem si, da moram to letos ponoviti," že komaj čaka na 9. julij, ko bo ob 22. uri počila štartna pištola. Tema ga ne moti: "Tek ponoči je res nekoliko drugačen, a se oči navadijo, tako da ni težav. Tudi trasa na Bledu je dobro osvetljena."

Nočna 10ka prinaša številne novosti

Nočna 10ka letos praznuje deseti jubilej, organizatorji pa obljubljajo številne novosti. "Mejo udeležencev smo letos povišali na tri tisoč tekačev in že od maja se ni več mogoče prijaviti, prvič v desetih letih pa bo na teku sodelovalo več deklet kot moških. Letos bomo imeli že v petek slavnostno akademijo, kjer bomo počastili vse, ki so z nami že deset let," je povedal Marko Roblek, predsednik športnega društva Vitezi dobrega teka, ki organizira blejsko prireditev.

Marko Roblek je predstavil novosti, ki jih letos prinaša Nočna 10ka.  | Foto: Peter Kastelic Marko Roblek je predstavil novosti, ki jih letos prinaša Nočna 10ka. Foto: Peter Kastelic

Štart bo letos na promenadi, teklo se bo v obratno smer

Osrednji tek se bo kot vsa leta začel točno ob 22. uri zvečer, štart pa bo letos v središču Bleda. "Letos bomo štartali na promenadi, kjer bo še več navijačev, vse pa bo še precej bolj bučno. Ker smo prestavili štart, smo posledično morali zamenjati tudi smer teka. Najbrž smo prvi na Bledu, ki smo ubrali smer teka v desno stran, ampak tudi to, da vsako leto preizkušamo nove stvari, je posebnost Nočne 10ke," je dodal Roblek, ki ga marsikdo pozna kot pionirja bosonogega teka pri nas.

Lani ga je nočni tek okoli Blejskega jezera navdušil. | Foto: Peter Kastelic Lani ga je nočni tek okoli Blejskega jezera navdušil. Foto: Peter Kastelic

Po dopustu se začne zares

Boštjanov glavni cilj sezone še vedno ostaja nastop na 42-kilometrski razdalji ljubljanskega maratona. Po Nočni 10ki se bo odpravil na krajši dopust, potem pa se začne zares.

Boštjan letos veliko več pozornosti nameni preventivi pred poškodbami. | Foto: Peter Kastelic Boštjan letos veliko več pozornosti nameni preventivi pred poškodbami. Foto: Peter Kastelic

"Mislim, da bom tudi na morju opravil kakšen krajši tek, predvsem pa bo cilj, da se odpočijem. Po dopustu se bom začel bolj intenzivno pripravljati na ljubljanski maraton. Dejstvo je, da bo količina treninga precej večja. Hkrati bom moral paziti na poškodbe, s katerimi nimam najboljših izkušenj, a letos temu posvečam precej več pozornosti, tako da upam, da s poškodbami tokrat ne bo težav," je povedal za konec in odtekel še nekaj kilometrov po slikoviti progi okoli Blejskega jezera.

Ne spreglejte