Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
23. 1. 2012,
16.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Planica Planica

Ponedeljek, 23. 1. 2012, 16.40

8 let

V snežni deželi množica otrok

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V nedeljo smo bili v dolini pod Poncami, natančneje ob letalnici, priča slavnostni otvoritvi Snežne dežele v okviru Svetovnega dneva snega.

V sklopu svetovnega dneva snega je v 39 državah po vsem svetu, tudi v Sloveniji, potekalo kar 225 dogodkov s skupnim ciljem – združiti ljudi v naravi, v raziskovanju in uživanju na snegu. Iniciativa za svetovni dan snega spada k FIS-ovi kampanji »Bring Children to the Snow« (Pripeljati otroke na sneg), ki poteka že od leta 2007 in predstavlja zimske športe kot družabno, zabavno in zdravo rekreacijo. Svetovni dan snega v januarju pa je dogodek, ki se izvaja na globalni ravni, in se je pridružil svetovni skupnosti, ki zimske športe predstavlja kot del zdravega načina življenja ob tem pa vzgaja globalno zavedanje o skrbi za naravo in okolje.

Osrednji dogodek pri nas v Planici Dan snega so obeležili tudi na številnih slovenskih smučiščih, osrednje dogajanje pa je bilo v Planici, velikega števila športnih aktivnosti, na čelu s smučarskimi skoki in teki, se je udeležilo več sto otrok. Otroci so bili nad pripravljenim programom navdušeni, za uživanje na snegu pa je poskrbelo tudi sončno vreme. V Planici je bil tudi Franci Petek, ki je otrokom razložil nekaj skakalnih osnov in se tudi sam preizkusil na Elanovih smučeh. V Snežni deželi bo zanimivo vse do 20. februarja, saj so učenke in učenci z veseljem zasedli vse termine za nov način preživljanja športnih dni.

Tudi drugod po svetu Zaradi velikega števila dogodkov ob svetovnem dnevu snega, je obsežna tudi njihova raznolikost. Če naštejemo samo nekatere izmed teh dogodkov: zimska čudežna dežela v središču Tokia, brezplačne učne ure smučanja in deskanja na snegu na Poljskem in v Indiji, festival snega in ledu na Kitajskem, brezplačno smučanje in deskanje za otroke v Lake Louise v Kanadi, festival zimskih športov v Lake Placidu v ZDA ter v La Molini v Španiji ...

Ne spreglejte