SiolNET. Sportal Rekreacija
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V Konzorciju bodo tokrat "ultrabluzili" z Vikijem Grošljem

2

termometer

 | Foto:
Četrtkov gost Ultrabluzenja, mesečnega dogodka, ki ga v Konzorciju gostijo pisci in tekači Samo Rugelj, Žiga X Gombač in Boštjan Videmšek, bo alpinist Viki Grošelj.

Ultrabluzenje se je začelo aprila, ko je pogovorni večer v Konzorciju obiskal ultramaratonec Miha Podgornik, nadaljevalo pa se bo v četrtek, 28. maja, ob 19.00, ko bodo Samo Rugelj, Boštjan Videmšek in Žiga X Gombač gostili legendo slovenskega alpinizma in himalajskega plezanja Vikija Grošlja, človeka, ki je osvojil vrhove desetih osemtisočakov in najvišje vrhove vseh celin.

Rdeča nit majskega Ultrabluzenja bo Grošljev pisateljski opus, tovarištvo v ekstremnih okoliščinah, doseganje in preseganje sebe ter skrite rezerve in moči, ki jih premore vsak izmed nas.

"Alpinizem te drži pokonci"

"Alpinizem te drži pokonci," pravi Viki Grošelj. "Ne potrebuješ ekstremne moči in ekstremne gibljivosti, ampak si lahko z močjo in vztrajnostjo, ki se ju da natrenirati v pozna leta, aktiven še dalj časa."

In Grošelj brez dvoma je aktiven. Pri 62 letih je v spoštljivi pisateljski kondiciji, zanimivo pa bo slišati tudi njegov pogled na dogajanje v Nepalu, kjer se je zadrževal prav v času potresa.

Predavanje tudi v KUD Pirniče

Grošelj bo o Nepalu spregovoril tudi danes ob 19. uri, ko bo v dvorani KUD Pirniče v Zgornjih Pirničah 6 v Medvodah predaval na temo Nepala. Vstopnine ni, bo pa vsak prispevek dobrodošel. Zbrana sredstva bo Grošelj jeseni, ko ponovno odhaja v Nepal, v celoti in neposredno predal pomoči potrebnim domačinom.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin