Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
17. 2. 2021,
12.21

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,24

1

Natisni članek

COVID-19 smučišče smučanje

Sreda, 17. 2. 2021, 12.21

3 leta, 2 meseca

Tudi v Cerknem in na Kaninu bodo pognali žičniške naprave

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,24

1

Kanin | Najvišje ležeče slovensko smučišče Kanin se odpira v soboto, 20. februarja. | Foto Ana Kovač

Najvišje ležeče slovensko smučišče Kanin se odpira v soboto, 20. februarja.

Foto: Ana Kovač

Z delnim sproščanjem ukrepov je zaživelo tudi dogajanje na slovenskih smučiščih. Obratuje večina smučišč, v petek oz. v soboto bodo smučarje pozdravili tudi v Cerknem in na Kaninu. Zaživele so tudi smučarske šole, možna sta tudi servis in izposoja smučarske opreme. Smučarji potrebujejo negativen test na novi koronavirus, ki ne sme biti starejši od tedna dni. Izjema so osebe, ki so bolezen že prebolele ali so že cepljene proti novemu koronavirusu.

Vogel
Sportal Najdaljša smučarska proga v Sloveniji je spet odprta

Na slovenskih smučiščih je ta teden gneča, kot je že dolgo ni bilo. Razlog so nekoliko bolj sproščeni ukrepi, ki spet dovoljujejo prehajanje občinskih in regijskih meja, ter šolske počitnice, v katerih do konca tega tedna uživajo učenci in dijaki z vzhodnega dela države, v prihodnjem tednu pa bo na vrsti še zahodna polovica.

Večina smučišč je odprtih, med zadnjimi se jim bosta ob koncu tega tedna pridružili še smučišči Cerkno in Kanin.

Smučarski center Cerkno bo prve smučarje v tej sezoni sprejel ta petek. | Foto: Facebook Smučarski center Cerkno bo prve smučarje v tej sezoni sprejel ta petek. Foto: Facebook

Cerkno se odpira v petek

Smučarski center Cerkno, ki je v preteklih dneh gostil tekmo za FIS Master Cup, bo začel obratovati v petek, 19. februarja.

Smučišče, ki leži med Gorenjsko in Primorsko, bo odprto med 9. in 16. uro. Obratovale bodo štirisedežnica Brdo, vlečnica Dolina in dvosedežnica Grič, smučarji pa bodo lahko vijugali na progah Dolina 2, Grič 1, Brdo 6, Brdo 7 in Otroški trak. Testiranje na novi koronavirus na vstopni točki smučišča žal ne bo mogoče, zato smučarje pozivajo, da si test zagotovijo že pred prihodom na smučišče.

Kanin | Foto: Ana Kovač Foto: Ana Kovač

Dan pozneje, v soboto, 20. 2., bodo obratovati začeli tudi na Kaninu, kjer imajo zajetno, kar sedem metrov debelo snežno odejo.

Prva gondola bo začela voziti ob 8. uri, zadnja gondola pa ob 14. uri. Zadnji odhod v dolino bo mogoč ob 15.30.

Odprte so proge Podi, Skripi in proga med postajama D–C. Pogonska postaja žičnice Prevala, ki jo je konec januarja zasul snežni plaz, do sanacije ne bo obratovala.

Mirujejo tudi žičniške naprave na italijanski strani Kanina, smučišču Sella Nevea, ki bo zaradi protikoronskih ukrepov zaprto najmanj do 5. marca. 

Testiranje na Kaninu ne bo posebej organizirano, je pa test možno opraviti na več lokacijah pod okriljem Zdravstvenega doma Tolmin. V Tolminu je testiranje možno vsak dan, v Bovcu pa ob četrtkih, a se dogovarjajo za več terminov. Več informacij najdete TUKAJ.

Gostinski lokali so odprti po navodilih NIJZ, kar pomeni, da je mogoč osebni prevzem hrane in pijače.

 

Ne spreglejte