Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
14. 7. 2016,
7.37

Osveženo pred

2 meseca

Vsebino omogoča Vzajemna, zdravstvena zavarovalnica

Foto: Thinkstock

Natisni članek

Vzajemna rekreacija športna oprema advertorial

Četrtek, 14. 7. 2016, 7.37

2 meseca

Top športne aktivnosti tega poletja

Vsebino omogoča Vzajemna, zdravstvena zavarovalnica

Foto: Thinkstock

Foto: Thinkstock

Vsak športni navdušenec vse leto komaj čaka poletje, saj so športne aktivnosti na prostem prav poseben balzam za dušo. Preverite, katere aktivnosti so hit letošnjega poletja.

Plavanje – vsakoletni zmagovalec poletnih aktivnosti

Plavanje je skorajda sinonim za poletje in ostaja številka ena na seznamu najbolj priljubljenih poletnih športov. Med plavanjem se osvežimo od poletne vročine, razmigamo vse mišice telesa in se ob tem tudi neizmerno zabavamo. Plavalci imajo srečo tudi glede športne opreme, saj je vse, kar potrebujejo, kopalke. A če se radi med plavanjem tudi nekoliko pozabavate in popestrite svojo športno dejavnost, so obvezna oprema plavutke ter potapljaška očala, da boste hitri in si medtem lahko ogledali tudi utrinke iz podvodnega sveta.

In kje si lahko privoščite najboljšo vodno zabavo? V Termah Čatež, seveda!

Posebna ponudba v Termah Čatež za vse ljubitelje vodnih aktivnosti

Poletje je čas vodnih aktivnosti! | Foto: Poletje je čas vodnih aktivnosti!

Najbolj nore dogodivščine vas čakajo v Termah Čatež, Varuh zdravja pa vas razvaja s posebno ugodnostjo.

Kopanje v največji termalni rivieri je po zaslugi Varuha zdravja zdaj še lažje dosegljivo.

Od 1. do 31. julija 2016 velja posebna ponudba za vse družine, kjer do dva otroka ob spremstvu dveh odraslih čofotata zastonj. Kaj še čakate? Pohitite proti nori zabavi, saj vas pričakujejo vodne atrakcije in bazeni raznolikih oblik s temperaturo termalne vode od 26 do 36 stopinj Celzija.

Kolesarji in pohodniki – ste pripravljeni?

Ste športni "klasik", ki poleti uživa v kolesarjenju in planinarjenju? Potem zagotovo že uživate v prednostih poletja, ko lahko zares užijete vse bisere narave. A pri tem je treba tudi nekaj načrtovanja, saj boste le tako lahko izkoristili polno sezono, brez nepotrebnih težav. Pri tem je pomembno, da že v začetku sezone preverite vso potrebno opremo, ki jo potrebujete pri izbranem športu, da se pozneje, v vrhuncu sezone, ne bo treba ukvarjati s tem. Kaj je nujno preveriti?

Pred vsakim začetkom sezone je nujno preveriti, ali je oprema še vedno brezhibna. | Foto: Pred vsakim začetkom sezone je nujno preveriti, ali je oprema še vedno brezhibna.

Kolesarji, ne glede na to, kakšno kolo imate, mora biti varno in zanesljivo. Če v pričakovanju sezone niste preverili opreme in le hitro pognali pedala, je zdaj čas, da nekaj časa posvetite tudi temu ter poskrbite, da bo kolo brezhibno delovalo. Na seznamu preverjanja naj bodo: gume, obroči in napere, pedala, zavore, zobniki in veriga, menjalnik, blažilniki. Če so ti deli obrabljeni, jih popravite ali investirajte v nove, poskrbite pa tudi za kakovostno čelado.

Pohodniki, kdaj ste nazadnje zamenjali svoje pohodne čevlje? Če so vas ti varno nosili naokoli že več kot eno sezono, je morda čas za nakup novih, saj je dobra opora nogam pri pohodništvu najpomembnejša. Potrebujete še dober nahrbtnik, kamor pospravite vse potrebno za izlet brez skrbi, ter kakovostne in lahke palice.

Privoščite si kakšno novo vadbo in prekinite monotonost

Poletje je tudi čas, da preizkusimo kaj novega, zato bi bil zanimiv letošnji izziv usvojiti čisto nov šport. Nepozabna poletja namreč tvorijo nove dogodivščine, pri katerih se naučimo česa novega in se pri tem neizmerno zabavamo. Zakaj torej ne bi preizkusili kakšnega novega športa? Izbrali smo top tri poletne športe.

#1 Supanje

Supanje je idealna aktivnost za ljubitelje vodnih športov. | Foto: Thinkstock Supanje je idealna aktivnost za ljubitelje vodnih športov. Foto: Thinkstock Supanje je obnorelo tudi Slovenijo. Obožujemo ga, ker je zabavno, ker se dogaja na vodi, ker je odlična sprostitev in hkrati dobra vadba za celotno telo. Če se želite naučiti supanja, bo seveda treba najprej usvojiti osnove tehnike in kupiti tudi ustrezno opremo. Za supanje potrebujete desko, ki je lahko fiksna ali napihljiva, poleg tega pa še veslo, ki vas bo poganjalo naokoli.

#2 Longbordanje

Si drznete poskusiti? | Foto: Si drznete poskusiti?

Longobrdanje je novodobno skejtanje in šport, za katerega ni treba čakati, da prispemo do morja ali jezera, saj bodo mestne ulice za začetek dovolj. Začnite počasi, da se ne poškodujete, a  hkrati sproščeno, saj je to eden najbolj zabavnih poletnih športov ta hip. Če boste v longbordanju začeli zares uživati, pa obstaja veliko lokacij, namenjenih prav temu športu. Kaj potrebujete, da lahko začnete? Longobord in čelado, udobne čevlje, dobro družbo in malce ravnotežja.

#3 Hoja po vrvi

Hoja po vrvi ali slackline ima podoben učinek kot meditacija. | Foto: Thinkstock Hoja po vrvi ali slackline ima podoben učinek kot meditacija. Foto: Thinkstock

Če ste se v zadnjem času sprehodili čez kakšen park, ste jih zagotovo opazili – vrvohodce, seveda. Vas je njihova aktivnost navdušila in bi se radi v hoji po vrvi preizkusili tudi vi? Potem kar pogumno, saj hoja po vrvi ni le zabavna, temveč tudi odlična vadba, ki izboljša telesno držo in poskrbi, da ponovno vzpostavimo stik s svojim telesom. Potrebujete le lepo vreme, ki ga je to poletje na pretek, vrv in nekaj prijateljev, ki vam bodo pomagali pri začetnem lovljenju ravnotežja.

Ugodneje do športne opreme – z Varuhom zdravja

Ne glede na to, ali potrebujete posodobitev svoje stare športne opreme ali ste se odločili za nakup nove, majhna investicija bo zagotovo potrebna. Za to, da ta ne bo v breme, temveč v užitek, poskrbi Varuh zdravja, ki vam omogoča ugoden nakup športne opreme. Vključite se v program Varuh zdravja in nakup športne opreme bo veliko ugodnejši. Nato se lahko brezskrbno lotite novih športnih izzivov! Tako bo skrb za zdrav življenjski slog veliko prijetnejša. Preverite!

Varuje vaše zdravje, poleg tega pa vas razvaja skozi vse leto

Idealno bi bilo, da bi imeli vsi svojega varuha zdravja, ki bi nas spodbujal in podpiral v skrbi zase. Vsi vemo, kako težko najdemo čas zase, čeprav bi morala biti skrb za zdravje ali dobro počutje vedno na prvem mestu. A zdaj je tu Varuh zdravja, ki poskrbi, da ne pozabimo na to pomembno plat življenja.

 | Foto: Vzajemna Foto: Vzajemna S kartico Varuh zdravja zdravstvene zavarovalnice Vzajemna lahko pri njihovih partnerjih uveljavljate popuste in druge privlačne ugodnosti, kot so svetovanje, preventiva, diagnostika, brezplačne športne vadbe, popusti na športno opremo in vstopnice, ugodnosti v centrih dobrega počutja po vsej Sloveniji in še in še.

 

Varuh zdravja: veliko več kot le zdravstveno zavarovanje

Program aktivnega varovanja zdravja Varuh zdravja zavarovalnice Vzajemna ni zgolj zdravstveno zavarovanje, saj nam pomaga zdravje tudi aktivno varovati.

Varuh zdravja prinaša:

Brezplačne preventivne zdravstvene storitve: med drugimi meritve sladkorja v krvi, krvnega tlaka in holesterola.

Naročanje pri zdravnikih specialistih v okviru mreže izvajalcev zdravstvenih storitev Vzajemna Net. Sporočite, kateri pregled potrebujete, in Vzajemna uredi vse podrobnosti ter poišče najboljšega specialista in najkrajšo čakalno dobo.

Zdravstvene informacije o pravicah iz obveznega in dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, izvajalcih zdravstvenih storitev in o načinih naročanja, čakalnih dobah v javni zdravstveni mreži, pravici do zdravljenja v tujini, postopkih glede uveljavljana pravic iz zdravstvenega zavarovanja, pomoč pri iskanju informacij, ki jih potrebujete v procesu zdravljenja.

Brezplačne rekreativne vadbe: tečaj smučanja in teka na smučeh.

Aktiven oddih in ugodne počitnice: bogat izbor turističnih aranžmajev za zdrav oddih s posebnim poudarkom na dodatni ponudbi, kot so tečaji nordijske hoje, kolesarske ture, specialistične meritve ...

Ugodnosti pri nakupih opreme za šport, pri prijavninah na rekreativne dogodke, pri smučarskih vozovnicah.

S programom Varuh zdravja se Vzajemna zgleduje po sodobnih zdravstvenih zavarovalnicah po svetu, ki se vse bolj osredotočajo na varovanje zdravja, preventivo in spodbujanje zdravega življenjskega sloga.

Ne spreglejte