Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
9. 1. 2016,
12.36

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Planica Planica mali junaki

Sobota, 9. 1. 2016, 12.36

6 let, 7 mesecev

Svetovni dan snega bo v Planico pripeljal vse mogoče snežne radosti, kaj pa orle?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
16. in 17. januarja, na svetovni dan snega, bo v Planici, trenažni bazi slovenskih skakalcev, poskrbljeno za vse oblike snežnih radosti, le orli bodo morali leteti drugje. Na Kulmu.

Kam naslednji vikend?

Kje boste naslednji vikend, na Kulmu ali v Planici? Če ne greste na Kulm, dobrodošli v Planici! :) Goran Janus, kje bosta fanta? ;)

Posted by Planica FIS World Cup Ski Jumping on Saturday, January 9, 2016

Planica FIS World Cup Ski Jumping je na svojem profilu na Facebooku objavila hudomušen video, v katerem zlati deček slovenskih skokov Peter Prevc in njegov reprezentančni kolega Jernej Damjan razpredata o pestrem dogajanju, ki se bo prihodnji konec tedna odvijalo v njunem domačem trenažnem centru v Planici.

Ko ugotovita, da bo tam zaradi praznovanja svetovnega dneva snega zabavno in da bo dogodek pritegnil ogromno ljudi, se začneta spraševati, posredno pa tudi glavnega trenerja Gorana Janusa, ali bi se dalo kaj storiti v zvezi s premikom sporeda na svetovnem prvenstvu v poletih na Kulmu, ki bo potekalo istočasno, kot svetovni dan snega v Planici.

Kaj se bo 16. in 17. januarja dogajalo v Planici?

Prihodnji konec tedna pa tam ne bodo samo predstavljali različnih oblih snežnih ativnosti. 16. in 17. januarja 2016 bodo tam premierno izvedli tudi tekme svetovnega pokala v teku na smučeh, pester pa bo tudi program vsesvetovne akcije Bring Children to the Snow (Pripeljite otroke na sneg), ki bo na sporedu prav tako prihodnji konec tedna.

Dolina pod Poncami bo tokrat že petič zapored gostila Svetovni dan snega, poleg Planice pa bodo podobne snežne aktivnosti organizirali v več kot 40 državah sveta.

Dogodek je namenjen otrokom, ki se bodo lahko preizkusili v nordijskih disciplinah: v smučarskih skokih – saj bo tam tudi Mini Planica – in teku na smučeh.

Brezplačno si bodo lahko sposodili opremo, ob spremstvu strokovnega vodstva pa bodo nekateri naredili tudi prve korake v teh zimsko-športih aktivnostih. Vabljeni so tudi otroci s posebnimi potrebami, dogodek pa bo tako postal del svetovnega gibanja Specialne olimpijade.

Ne spreglejte