Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
27. 10. 2023,
10.57

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča INTERSPORT

Natisni članek

moda advertorial šport rekreacija adidas Gaja Prestor David Amaro Intersport

Petek, 27. 10. 2023, 10.57

2 meseca, 1 teden

Stajlingi, v katere sta se zaljubila znana Slovenca

Vsebino omogoča INTERSPORT

Novi letni čas pred vrati je vedno dobra priložnost za osvežitev garderobe. Z mladima slovenskima pevcema smo preverili, katere nove kose letos ponuja adidas, ki velja za prvo izbiro za vse, ki obožujejo sproščeno, športno eleganco za vsak dan. Prosti čas v družbi adidasa v trgovini INTERSPORT je tudi za Gajo Prestor in Davida Amara nekaj posebnega in prijetno nakupovanje smo izkoristili za kratek klepet.

Fotogalerija
1 / 7

Bogata izbira barv in modelov, krojev, ki se prilegajo vsaki postavi in nekaj izstopajočih kosov, so popolnoma navdušili oba zvezdnika, ki tudi sicer vidita adidas kot neko svojo stično točko. Spoznala sta se namreč pred tremi leti prav na skupnem fotografiranju za adidas. Dobra energija, ki je takoj stekla med njima, je tudi v Intersportu poskrbela za nekaj prijetnih uric, ko sta si oba vzela čas zase, se poigrala z novimi stajlingi, izmenjala pevske izkušnje in se spomnila, kako sta pred leti panično iskala primerno obleko za Davida.Ko sta se leta 2021 skupaj pripravljala na rdečo preprogo za podelitev evropskih MTV-nagrad v Budimpešti, sta se morala namreč najprej odpraviti po nakupih za Davidov večerni stajling.

Vsi, ki ste zaljubljeni v legendarne tri črte: David Amaro in Gaja Prestor sporočata, da je adidas vedno najboljša kombinacija športnega udobja za vsak dan.

Gaja Prestor izbira: igriva kombinacija rožic in barv

Fotogalerija
1 / 6

Čeprav Gaja vedno raje kupuje oblačila po spletu, ji je blizu tudi "klasično" nakupovanje v trgovini, saj rada izbira med različnimi kosi, jih kombinira in preverja, kako se v njih počuti – kot bi hodila po modni pisti. Med vsemi kombinacijami, ki jih je preizkusila v trgovini INTERSPORT, se je najbolje počutila v igrivo rožasti kolekciji adidas x FARM RIO. Všeč so ji bile drzne barve in unikatni vzorci z veliko karakterja.

"Včasih moraš preizkusiti tudi kaj nenavadnega in rožnatih pajkic na prvo žogo sploh ne bi izbrala. Na koncu pa sem se prav v tem kosu počutila najbolje. Kot bi bila spet stara 12 let. Včasih oblačilo na obešalniku govori drug jezik. Potem ga oblečeš in se s tabo ujame na čisto drugem nivoju. Všeč so mi bili tudi puloverji, ki si jih je David izbral. Rada oblečem unisex ali moška oversized oblačila."

Veliko ljubezni za znamko adidas

Amaro iNtersport | Foto: Siol.net Foto: Siol.net Oblačila adidas za prosti čas so najboljša kombinacija športnega udobja za vsak dan. Kolekcije adidas Sportwear so ustvarjene za šport, modne vsak dan in namenjene vsem, ki v hitrem tempu življenja iščejo moden videz in športno udobje.

Z.N.E.

Udobna oblačila iz kolekcije Z. N. E. odlikuje minimalističen dizajn za maksimalno osredotočenost v trenutku.

Oblačila Z. N. E. bodo poskrbela za sproščene dneve brez distrakcij, zato izberi svoj nov modni kos in odmisli mestni vrvež. Skrij telefon v žep in uživaj v vsakem trenutku.

adidas x FARM RIO

Ko potrebuješ drzne barve, unikatne vzorce in veliko karakterja, se odloči za adidas in FARM Rio. Kolekcijo sta zasnovali dve podjetji, ki razveseljujeta vse ljubitelje treh črt z zabavnimi potiski v športnih stilih.

FUTURE ICONS

Kolekcija FUTURE ICONS pooseblja lahkotnost, udobje, zračnost in stil. To so ikonični kosi adidas za prosti čas, ki navdušujejo s svojo zračnostjo in nevpadljivimi podrobnostmi.

BRAND LOVE

Tudi vi čutite veliko ljubezni do znamke adidas? Vsi, ki ste radi odeti v tri črte, lahko s kolekcijo adidas BRAND LOVE svojo ljubezen do znamke adidas pokažete vsem.

David Amaro: verjame v moč ljubezni in to mu sporoča tudi adidas

Davida je najbolj prepričala črno-bela kombinacija kolekcije FUTURE ICONS. Rad nosi adidas in tako kot ta kolekcija, verjame v moč ljubezni, ki te lahko navdihne čisto za vse dobre stvari v življenju. "S črno-belo izbiro ne moreš zgrešiti. Prevelike puloverje sem že malce 'prerasel', ampak danes sem se v tem počutil najbolje. S čevlji, ki malce izstopajo, pa bi lahko samo še poudaril lep dizajn puloverja."

Moj slog: "Od Nirvane do Silvane."

Intersport NOVO | Foto: Siol.net Foto: Siol.net Tako kot smo ljudje vsak dan drugače razpoloženi, se spreminjajo tudi naše vsakodnevne modne odločitve.

"Moj slog je spremenljiv in prilagodljiv. Lahko bi rekel, da zame velja: 'Od Nirvane do Silvane.' En dan se počutim kot roker, drug dan ekstravagantno, potem spet popolnoma športno. Oblečem se rad tako kot se počutim ali bolje, če želim nekaj poudariti, se bom tako oblekel. Včasih pa z obleko lahko tudi popravim malce bolj kislo razpoloženje in takrat si rečem: joj, pa sem res plehek, da je od obleke odvisno moje razpoloženje. Vendar, tako je," priznava David in v smehu nadaljuje, da je v vsakdanjem življenju najraje oblečen udobno športno, sploh ne mara kakšne ekstravagance, niti mu ni všeč morebitna pozornost, ki bi jo dobil zaradi tega.

Ekstravaganco rad prihrani za rdeče preproge, tam moraš biti nekaj "ekstra".

"Moj slog se spreminja, kot se sama spreminjam skozi leta"

Tudi Gaja posluša sebe in se obleče glede na razpoloženje. "Zelo nerada sledim trendom. Nikoli nisem bila takšna, da bi takoj zagrabila nekaj, kar se je izkazalo za trendovsko. Seveda kdaj tudi jaz podležem pritisku, vendar lahko rečem, da se moj slog spreminja, kot se sama spreminjam skozi leta. Vsako leto sem malce drugačna. Ko pogledam nazaj svoj način oblačenja, mi čisto nič ni všeč, kar je normalno, saj imam drugačen okus kot pred leti. Sicer rada oblečem tudi kakšen ekstravaganten kos, ki ga skombiniram s klasičnimi kosi. Vedno bolj prisegam na eleganten slog in umirjene barve. Črna je še vedno zakon, ampak grem pa rada tudi ven iz svoje cone udobja. Včasih moram obleči kaj precej nenavadnega in se potem izkaže, da znam nositi tudi kaj bolj 'čudnega'," pripoveduje Gaja, ki se za modni nasvet najraje posvetuje kar sama s seboj.

"Če me nekdo prepričuje, da mi neka obleka res paše, je ne morem nositi, če se v njej ne počutim dobro. Tako da, dobronamerne nasvete je treba vzeti z rezervo. Preveri, kako se počutiš, pa boš videl, kaj ti paše."

Zelo dobro se tako poleti kot pozimi počuti v črni barvi, s katero nikoli ne moreš zgrešiti. "Kadarkoli sem v dilemi, me vedno rešijo lep, oprijet bodi, kavbojke ali usnjene črne hlače. Če naredim še nekaj dobrega z lasmi, sem zmagala. Zraven pa seveda kakšne dobre superge."

Medtem ko se Gaja navdušuje nad črno, pa Davidu trenutno ustrezajo široke hlače in široki puloverji v bež barvah, tudi v beli, ki jo vedno najde tudi v adidasovih kolekcijah, zraven pa bele superge.

Modni navdih: vesolje idej na Instagramu

Po modni navdih se oba najraje odpravita kar na Instagram, tam se dogaja veliko navdihujočega. Med vsem, kar sta preizkusila na našem skupnem nakupovanju v trgovini INTERSPORT, bi David zase rekel, da njegovo osebnost najbolje "povzame" bel pulover FUTURE ICONS, in – kako presenetljivo, tudi Gaja si je za svoj najljubši kos izbrala ta isti pulover.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by GAJA (@gajaprestor)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by GAJA (@gajaprestor)

Dobra kondicija nujna za hiter tempo šovbiznisa

Hiter tempo šovbiznisa zahteva veliko telesne pripravljenosti. Le tako lahko zdržiš nastope, snemanja, fotografiranja, potovanja in vsa druženja, brez katerih ne gre v tem poslu. Fizično in psihično je lahko zelo izčrpavajoče.

Tako Gaja kot David sta športno zacvetela šele po srednji šoli, ko je bila telovadba obvezna in zato izjemno nepriljubljena. Skoraj v isti sapi povesta, da takoj ko je bilo šole konec, telovadba zanju dobi čisto drug pomen v življenju. "Ko si sam izbiraš, kateri tip vadbe in kakšna količina ti ustreza, lahko začneš uživati v športu in to se pozna na celotnem počutju," povesta skoraj do pike enako. Gaja rada tudi šestkrat tedensko vadi v fitnesu. Zanjo je to postalo način življenja, vendar se trudi poslušati svoje telo, prilagoditi tempo in uživati v aktivnosti. Do sebe skuša biti prijazna in zaenkrat ji motivacije res ne manjka.

Tudi David je zelo športen, najraje pa nekajkrat tedensko vadi na "štangah", nekje zunaj, kjer dela z lastno težo, ali pa v fitnesu. Za kondicijo pa rad hodi ali pa se odpravi na kakšen hrib. "Vedno moram biti športno dobro pripravljen in na srečo imam okrog sebe tudi takšne ljudi, ki me pri tem spodbujajo."

"Ko vadim, sem osredotočena"

"Fitnes mi zelo pomaga za dobro počutje in samozavest. Šport je kot nekakšna terapija. Ko vadim, sem osredotočena, kar me res sprosti. Če en teden ne vadim, čutim neko pomanjkanje. Pride pa tudi kakšen dan, ko res ne gre. Nič hudega," je povedala Gaja, ki je trenutno najbolj zaposlena s snemanjem albuma. Sicer se je nekaj zapletlo, vendar upa, da se bo vseeno razpletlo na najboljši mogoč način. Kmalu načrtuje izdajo novega singla, navdih za ustvarjanje glasbe pa črpa iz osebnih izkušenj. Čeprav je v srečni zvezi, pa lahko v svoji preteklosti in domišljiji najde dovolj materiala tudi za bolj žalostna besedila.  

Super predstava na avdiciji, ki ga je izstrelila med zvezde

O Davidu pa se ta čas veliko govori zaradi izjemno uspešne avdicije na hrvaškem šovu Superstar, kjer je navdušil hrvaško divo Severino. "Severina me je lepo pohvalila in s to avdicijo sem dobil veliko novih poslušalcev na Hrvaškem in v Bosni, kjer se mi lahko odprejo tudi nove priložnosti, saj pojem v Hrvaščini. Prejel sem res veliko lepih odzivov in ta pozornost je prekrasna, vendar se zavedam, da moram ostati na trdnih tleh." Pred nastopom je imel izjemno tremo, ki je zanj pozitiven in nujen odziv.

Pevci morajo dobro skrbeti tudi za glasilke, česar se tako Gaja kot David zelo dobro zavedata, zato se eden bolj drugi manj intenzivno ukvarjat z njimi. David, na primer, zelo resno jemlje skrb za svoj glas, zato pazi, kako in koliko govori, da se ne napreza in se ne dere, le tako lahko ostane vedno v top kondiciji, čeprav na splošno priznava, da na "neglasbenih" področjih ni tako discipliniran.

"Največ škode za glas predstavlja nepravilen govor. Večina vokalistov, ki izgubijo svoj glas, ga izgubijo zaradi nepravilnega govora.  Če imam zvečer kak družabni dogodek, sem naslednji teden na pevskem 'dopustu'. Vsak dan rad preverim, kakšne so moje glasovne zmožnosti, tako da vem, koliko čez dan lahko govorim in pojem," je povedal David, ki je svoje pevsko znanje več let izpopolnjeval v Veliki Britaniji, nastopal je kot spremljevalni pevec v gospel zboru.

Sicer se med petjem rad prepusti čustvom, čeprav se mora na nastopih v Sloveniji kar "malce držati nazaj," kot pravi. "Na Hrvaškem, v Srbiji ali Bosni si lahko privoščim več ekspresivnosti, kar mi je zelo blizu, medtem ko v Sloveniji lahko hitro slišim pripombo, da pretiravam. Kot da Slovenci ne bi bili toliko v stiku s svojimi čustvi." Ko poje z legendo slovenske popevke, z Otom Pestnerjem, mora peti drugače, kot je njemu najljubše, vendar priznava, da ga takšne izkušnje izjemno bogatijo. Rad poje dolge, visoke tone, česar v slovenskih pesmih ni na pretek.

Pred njima so tedni, ki jih bosta izkoristila za razne nastope, za razvajanje s svojimi najdražjimi in za prijetne trenutke v naravi, doma in na vadbah. Z oblačili adidas bodo ti trenutki samo še bolj navdihujoči.

Preveri ponudbo oblačil adidas v trgovinah INTERSPORT.

Intersport adidas novo | Foto: Siol.net Foto: Siol.net

Ne spreglejte