Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
26. 7. 2012,
11.29

Osveženo pred

6 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

rekreacija

Četrtek, 26. 7. 2012, 11.29

6 let, 9 mesecev

Rogaški maraton v pričakovanju kolesarjev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Vikend bo pester tako za ljubitelje krajših kolesarskih vzponov kot tiste, ki imajo raje daljše razdalje. V Rogaški Slatini bodo v nedeljo, 29. julija, kolesarji pedala vrteli na Rogaškem maratonu.

Rekreativni kolesarji bodo tudi prihajajoči vikend prišli na svoj račun, v nedeljo, 29. julija, bo v sklopu akcije Slovenija kolesari 2012 namreč poleg Vzpona na Bazo 20 potekal še 24. rekreativni kolesarski maraton Rogaška 2012. Organizatorji Kolesarski klub Rogaška so poskrbeli, da bodo na maratonu kolesarsko formo lahko preverile vse generacije. Nedeljski rogaški praznik bo tako udeležencem ponudil tri trase.

Najmlajši se bodo lahko v spremstvu staršev ob 9.30 podali na otroško 400-metrsko mini dirko, ki jo bodo pričeli na Evropski ploščadi in se zapeljali okrog pegazove skulpture nazaj do štarta. Bolj izkušeni kolesarji pa bodo izbirali med Malim in Velikim maratonom.

Kdor se bo odločil za Mali maraton, bo moral prepeljati 33 kilometrov. Štart bo ob 10.05 pred Evropsko ploščadjo, od koder bodo kolesarski maraton nadaljevali po naslednji poti. Rondo AP, vodni rondo levo, kolesarska steza mimo polnilnice Donat MG – Kidričeva ulica, Takalce – za mostom levo na Sotelsko cesto, ob Vonarskem jezeru do Sodne vasi, levo proti Podčetrtku in nato do picerije Bella, kjer jih bo pričakala okrepčevalnica z napitki. Od tam se bodo do cilja vrnili po isti poti. Udeležence daljšega maratona pa bo v nedeljo pričakalo 76 kilometrov, naproti katerim se bodo podali ob 10.00. Vse do obrata malega maratona bodo vozili po isti poti kot kolesarji na krajši razdalji, nato pa nadaljevali po naslednji trasi.

Na kolesarjenje, ki bo potekalo v vsakem vremenu, se morate prijaviti, in sicer bodo organizatorji prijave zbirali na dan tekmovanja med 8.30 in 9.45 na prizorišču. Za najmlajše na mini dirki štartnine ne bo, med tem ko bo štartnina za otroke do 12. leta znašala 12 evrov, starejši pa bodo odšteli 16 evrov (z olimpijsko kartico 14).

Ne spreglejte