Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
21. 11. 2014,
13.00

Osveženo pred

1 leto, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Vogel smučarska sezona

Petek, 21. 11. 2014, 13.00

1 leto, 6 mesecev

Promocijska jesenska smuka na Voglu z zgodovinskim predznakom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Vogel je v novo zimsko sezono vstopil že ta konec tedna, ko so prvič pognali žičničarske naprave. Glede na zgodnji začetek si tako na smučišču kot v Bohinju obetajo dobro zimsko sezono.

Na Voglu so zaradi snežne odeje, ki je smučišče in smučarske delavce presenetila v torek, že danes pognali žičniške naprave. Izkoristite priložnost, kajti v ponedeljek bodo spet obmirovale.

Kot je napovedal predsednik uprave Žičnic Vogel Boštjan Mencinger, jih je narava letos obdarila s 40 centimetri zgodnjega snega, zato so se odločili za promocijsko smuko še pred uradnim začetkom sezone. Glede na lepo vremensko napoved ta konec tedna pričakujejo dober obisk.

Zatem bodo na Voglu, kjer so v celoti odvisni od naravnega snega, žičniške naprave zaustavili in počakali na novo snežno pošiljko. V vsakem primeru bodo nihalko zagnali najpozneje 6. decembra. Mencinger upa, da bodo do sredine decembra lahko zagnali tudi preostale naprave.

"Glede na zgoden začetek pričakujemo dobro sezono, vse pa bo odvisno od snega. Če zapade do 15. decembra, bo to gotovo dobra sezona, sicer pa se nam vsak dan pozna," je pojasnil Mencinger. Če bo december podobno uspešen kot lani, bodo imele Žičnice Vogel že tretje leto zapored dobiček. Že do konca septembra so prihodki presegli lanske celoletne prihodke.

Novost: nov sistem smučarskih vozovnic

Glavna letošnja novost na Voglu je nov sistem smučarskih vozovnic, ki bo omogočal, da bodo številni gostje vozovnice prejeli že v hotelih ali na vlaku. "S tem smo naredili velik korak naprej, da vrste pred blagajnami ne bodo več tako dolge," je pojasnil vodja prodaje in marketinga v Žičnicah Vogel Matej Kandare.

Pred zimsko sezono so na Voglu povečali in preuredili tudi otroški park, v katerem so prestavili otroški vrtiljak, dodatno uredili vrvno vlečnico in nekoliko razširili smučišče. Uredili bodo tudi poligon za smučarski kros, ki se je lani izkazal za dobro popestritev ponudbe. S tem želi Vogel postati do družin še prijaznejše smučišče.

Glavni termini že razprodani

Poleg tega so nekoliko izboljšali gostinsko ponudbo. Dobro kažejo tudi rezervacije za postelje v kočah in Ski hotelu, kjer je skupaj na voljo 160 ležišč. Glavni termini so večinoma že razprodani, v Ski hotel, ki je lani prvič po več letih znova odprl svoja vrata, pa se vračajo tudi številni lanski gostje. Namestitvene zmogljivosti na Voglu so bile tokrat prvič odprte tudi v poletni sezoni, a so bile zaradi slabega vremena slabše zasedene. Kljub vremenu pa je bilo veliko dnevnih obiskovalcev. Skupaj so našteli kar 77.500 ljudi, kar je po lanskem rekordnem poletju drugi najboljši obisk v zadnjih sedmih letih. Trend povečevanja poletnega obiska, kjer Mencinger vidi še ogromno potenciala, je posledica dodatne ponudbe.

Zgodnji zagon smučišča na Voglu je dober obet za celotno destinacijo. Direktor Turizma Bohinj Klemen Langus računa, da bodo tako nekoliko popravili rezultate. Za zdaj imajo namreč za 12 odstotkov manj prenočitev kot lani, najslabše pa je bilo v kampih, počitniških in planinskih domovih. So se pa za dobre izkazali projekti za trajnostno mobilnost, saj vse več obiskovalcev v Bohinj pride z vlakom ali avtobusom.

Pozimi bodo prizadevanja za prometno razbremenitev jezerske sklede nadaljevali. Poleg tega bodo naredili korak naprej pri ponudbi tekaških poti, v promocijo pa bodo bolj vključili tudi Pokljuko. V Bohinjski Bistrici bo znova urejeno drsališče, obljubljajo pa tudi vrsto kulturnih in športnih prireditev po vsem Bohinju.

Ne spreglejte