Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
12. 4. 2016,
7.30

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

Fitinn fitnes športna vadba

Torek, 12. 4. 2016, 7.30

6 let, 7 mesecev

Pripraviti telo na poletje je lahko cilj. A pravi izziv je spremeniti življenjski slog.

Oglasno sporočilo

Foto: Fitinn

Naš cilj zagotovo ni, da se po nekaj izgubljenih kilogramih "razveselimo" učinka bumeranga, ki se bo na naše telo obesil s še več teže, kot smo je imeli pred tem.

Pomlad je čas, ko se hote ali nehote začnemo z mislimi obračati proti poletju. Iz omare povlečemo lažja oblačila, krajše rokave in bolj ko se bliža poletje, več kože razkrivajo kosi naše garderobe. "Smo pripravljeni?" je v tem letnem času eno pogostejših vprašanj, ki si jih zastavimo. Če smo čez zimo bolj počivali in še več jedli, nima smisla računati na pomladanski čudež. Že z odločitvijo, da bomo resno poprijeli za vadbo ter skrb za telo in duha, pa lahko do poletja stvari obrnemo v pravo smer.

Mnogi se v tem času odločajo za hitre "čudežne" diete. Nekaterim na kratek rok celo uspe pokazati kak vidnejši rezultat. A naš cilj zagotovo ni, da se po nekaj izgubljenih kilogramih "razveselimo" učinka bumeranga, ki se bo na naše telo obesil s še več teže, kot smo je imeli pred dieto. Kar na hitro pride, tudi na hitro gre. In tako je tudi pri rezultatih oblikovanja telesa. Najvarnejša in zagotovo najučinkovitejša pot doseganja rezultatov je zato še vedno zmernost, postopnost in dolgoročnost. Z drugimi besedami: začnimo zdaj in vztrajajmo.

 | Foto: Fitinn Foto: Fitinn

Niti samo sprememba prehrane niti samo vadba ne bosta prinesli pravega rezultata. Skrivnost, ki pravzaprav ni skrivnost, je v pravilni kombinaciji obojega. Osnove zdravega prehranjevanja čivkajo že vrabčki po drevesih: več uravnoteženih obrokov dnevno, veliko vitaminov, mineralov, beljakovin, zdravih maščob (ne tistih ocvrtih), veliko vode in osnovni princip energijske bilance … Več zaužitih kalorij od dnevne porabe = povečanje teže, manj zaužitih kalorij od dnevne porabe = izguba teže.

Bolj se stvar zaplete, ko začnemo razmišljati, kakšno vadbo izbrati zase, da bodo rezultati vidni in trajni. Pri poplavi vseh vadbenih novosti še vedno velja, da je fitnes tista oblika vadbe, ki velja za osnovo telesne moči in vzdržljivosti. Vsekakor pa je tudi znotraj fitnesa treba upoštevati pravilo raznovrstnosti, zmernosti in postopnosti. Pri izbiri studia zato izberimo takšnega, ki nam omogoča široko paleto vadbenih možnosti, od kardio naprav, naprav za moč in prostih uteži do funkcionalnih pripomočkov za vadbo z lastno težo. Naš končni cilj je tisti, ki določa naravo vadbe, vsekakor pa je raznolikost treninga eden pomembnejših dejavnikov našega napredka.

 | Foto: Fitinn Foto: Fitinn

Fitinn je mednarodni koncept fitnes studiev, ki je v Sloveniji prisoten že več kot tri leta, svojim članom pa ponuja široko paleto zgoraj naštetih vadbenih možnosti. Ena glavnih značilnosti znamke je zagovarjanje zmernosti in vztrajnosti pri vadbi, ki sčasoma prinaša prave rezultate. Fitnes studii, ki jih odlikuje izjemna cenovna dostopnost, svojim članom ne glede na ugodne cene ponujajo vrhunske pogoje za vadbo. Veliki vadbeni prostori, fleksibilni delovni čas vse dni v letu ter vrhunska opremljenost studiev z napravami vodilnih proizvajalcev fitnes opreme so osnovno pogoj za doseganje zastavljenih ciljev. Zagotovo pa je k temu treba pridati še vztrajnost posameznika, ki je pripravljen ne le dosegati kratkoročne cilje, ampak postopoma in skladno s smernicami zdravega načina življenja spreminjati svoj življenjski slog.

Za doseganje ciljev, ki si jih v tem času leta zastavljamo, se je zato dobro zavedati, da za prvi korak nikoli ni prepozno. Vsekakor pa je tudi vztrajnost tista, ki bo prinesla rezultate. Le tako je mogoče, da nam bližajoče se poletje v prihodnje ne bo predstavljalo stresa, ampak užitek, ko bomo ponovno lahko pokazali rezultate sprotnega dela in vadbenega truda.

Fitinn v aprilu ponuja izjemno priložnost, da brezplačno in brez obveznosti preizkusite njihove studie ter se o kakovosti vadbenih pogojev prepričate sami. Obiščite enega od studiev v Ljubljani ali Mariboru, izpolnite obrazec in že lahko brezplačno trenirate kar dva tedna.

Več o aprilski ugodnosti najdete na fitinn.si/akcije/2-tedna-brezplacne-vadbe.

Ne spreglejte