Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
23. 4. 2013,
11.29

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Pokljuka

Torek, 23. 4. 2013, 11.29

6 let, 6 mesecev

Prek pokljuških ovir ceneje le do konca aprila

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Dobra dva meseca sta še pred oviratlonci, ki jih bo 29. junija med pokljuškimi gozdovi spet pričakala adrenalinska akcija. Cenejšo prijavnino lahko izkoristite do 30. aprila.

Lanskoletni premierni oviratlon, pri katerem gre za kombinacijo teka in premagovanja najrazličnejših ovir, predvsem pa za osebni izziv, na katerem udeleženci preizkušajo svojo vzdržljivost, moč, agilnost, psihično trdnost in sposobnost za timsko delo, je požel veliko zanimanje. Skoraj 800 radovednežev se je udeležilo osemkilometrske preizkušnje, na kateri so jih pričakale različne ovire, ki so jih premagovali sami ali s pomočjo prijateljev in drugih oviratloncev. Njihovo adrenalinsko zabavo si lahko ogledate v video prispevku.

Bistvo oviratlona sta namreč medsebojna pomoč in solidarnost, na kateri v vsakdanjem življenju mnogi vse prevečkrat pozabijo. Organizatorji ŠD Oviratlon zato pripravljajo ovire, zasnovane na način, da jih oviratlonci lažje premagajo, če si med seboj pomagajo. ''Namen oviratlona ni tekmovanje, boj za rezultat, temveč zmaga nad samim sabo. Organizatorji želimo s takšnim konceptom športnega udejstvovanja, ki daje velik poudarek medsebojni pomoči in solidarnosti, udeležence spodbuditi, da tudi sicer v življenju ne bi spregledali vrednot, kot so sodelovanje, nesebična pomoč, prijateljstvo in skupinski duh, saj je na ta način premagovanje vsakodnevnih izzivov veliko lažje,'' poudarjajo v športnem društvu, ki tudi letos v osrčju pokljuških gozdov organizira oviratlonski test, namenjen prav vsem, ki si želijo preveriti svoje fizične in psihične sposobnosti, tudi popolnim rekreativcem.

Del prijavnine v dobrodelne namene

Na junijsko premagovanje ovir se lahko prijavite na spletni strani, in sicer kot ekipa, (družba prijateljev ali sodelavcev oblikuje ekipo in se skupaj poda oviram naproti), ali kot posameznik, kar seveda ne pomeni, da ne boste smeli sodelovati z drugimi udeleženci. Prijavnina ob prijavi in plačilu do vključno 30. aprila 2013 znaša 25 evrov, od 1. maja do vključno 21. junija pa boste zanjo odšteli 30 evrov. Z namenom spodbujanja vrednot v vsakdanjem življenju, bodo organizatorji tudi letos del sredstev, zbranih s prijavnino, podarili v dobrodelne namene. Lani so zbrali 760 evrov, ki so jih namenili za nakup plezalne stene v glavni telovadnici URI Soča. Sodelovanje s Sočo pa nadaljujejo tudi letos: en evro od vsake prijavnine bodo podarili gibalno oviranim otrokom, za katere bodo 14. maja pripravili tudi mini oviratlon.

Ne spreglejte