SiolNET. Sportal Rekreacija
0

termometer

 • Messenger
 • Messenger
Naj planinska koča 2016

Pomagajte nam izbrati: katera je najboljša planinska koča 2016?

0

termometer

Naj planinska koča 2016

V izboru za naj planinsko kočo 2016 letos sodeluje že 67 planinskih koč. Vse so opremljene s certifikatom družinam in okolju prijazna planinska koča ali imajo vgrajeno čistilno napravo. Glasujte za najljubšo in osvojite praktično nagrado.

Na Siol.net nadaljujemo zgodbo, ki smo jo skupaj s Planinsko zvezo Slovenije, krovno organizacijo slovenskega planinstva, začeli že lani. Izbiramo naj planinsko kočo 2016. Tisto, ki vas je prepričala s svojo gostoljubnostjo, urejenostjo, inovativnostjo, posluhom za vaše želje, kočo, kjer so vas najbolj razvajali in kjer so na vas napravili največji vtis.

Na seznamu kandidatk za Naj planinsko kočo 2016 se je letos znašlo še več koč kot lani, kar 67 (lani 59). Prav toliko jih je namreč opremljenih z zahtevanimi certifikati, ki izkazuje njihovo skrb za okolje in posluh za družine.

Planinski dom na Kumu je lani pometel s konkurenco. Za večino glasov je zaslužen oskrbnik doma, Roman Ledinek, ki na nadmorski višini 1220 m streže tudi kremne rezine. Planinski dom na Kumu je lani pometel s konkurenco. Za večino glasov je zaslužen oskrbnik doma, Roman Ledinek, ki na nadmorski višini 1220 m streže tudi kremne rezine.

Akcija Naj planinska koča 2016 bo potekala od 18. junija – na dan, ko Planinska zveza Slovenije na Golteh organizira Dan planinskih doživetij -, pa vse do 13. 9. 2016.

Ker brez vaše pomoči seveda ne bo šlo, vas vabimo, da glasujete za svojo najljubšo planinsko postojanko. Glas oddate tako, da na glasovnici (najdete jo spodaj) označite najljubšo kočo in v posebnem obrazcu oddate želene podatke.

V prvem krogu (od 18. junija do 31. julija 2016) boste lahko izbirali med 67 različnimi planinskimi kočami, v drugem krogu (od 1. avgusta do 12. septembra 2016) pa boste svoj glas lahko namenili le eni od desetih planinskih koč, finalistk, ki bodo v prvem krogu glasovanja zbrale največ glasov.

Kaj vas najbolj prepriča v planinski koči? Prijaznost, ustrežljivost, čistoča, dobra hrana, ...? Kaj vas najbolj prepriča v planinski koči? Prijaznost, ustrežljivost, čistoča, dobra hrana, ...?

Naj planinska koča leta 2016 bo postala tista, ki bo zbrala največ glasov! Lani ste z naskokom največ glasov namenili Planinskemu domu na Humu, ki pa letos kot zmagovalna koča ne bo sodeloval v konkurenci, bomo pa seveda preverili, kaj je oskrbnikom prinesel laskavi naslov.

Izmed vseh prispelih glasov bomo v prvem krogu glasovanja vsak teden izžrebali naslednje nagrade:

 • 2 x majica Siol.net
 • 1 x Planinski dnevnik 
 • 1 x zgoščenka Greva pod objem gora 
 • 1 x zemljevid Posavsko hribovje – Boč-Bohor 
 • 1 x zemljevid Ljubljana in okolica 
 • 1 x planinsko-izletniški vodnik Tržič 
 • 1 x priročnik Prehrana v gorah

Sodelujoči v prvem in drugem krogu pa boste sodelovali tudi v žrebanju za glavne nagrade v Bohinj EKO Hotelu. Sodelujoči v prvem in drugem krogu pa boste sodelovali tudi v žrebanju za glavne nagrade v Bohinj EKO Hotelu.

Vsi sodelujoči v prvem in drugem krogu pa boste sodelovali tudi v žrebanju za glavne nagrade:

 • 1 x razvajanje za 2 osebi v Bohinj EKO Hotelu (2 nočitvi za 2 osebi),
 • 4 x 1 darilni bon za kopanje v Bohinj EKO Hotelu
 • 10 x solna terapija za 2 osebi v Solni vili

Ves ta čas vas bomo na digitalnem mediju Siol.net razvajali z zgodbami iz slovenskih gora in sprejemali vaše predloge na elektronski naslov: rekreacija@tsmedia.si.

Spremljali nas boste lahko tudi na posebni Facebook strani, ki bo zaživela v prihodnjih dneh.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin