Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
14. 2. 2013,
16.46

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Pokljuka

Četrtek, 14. 2. 2013, 16.46

6 let, 7 mesecev

Oviratlonci spet napadajo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Športno društvo Oviratlon po lanski preizkušnji psihične in fizične moči, ki je na Pokljuko privabila skoraj 800 oviratloncev, pripravlja nadaljevanje. Že 2. marca bo na sporedu predpremierni trening.

Prvinska preizkušnja, na kateri udeleženci preizkušajo svojo vzdržljivost, moč, agilnost, psihično trdnost in sposobnost za timsko delo in ki so jo lanskega junija premierno pripravili med pokljuškimi gozdovi, bo dobila nadaljevanje. Tudi letos bo prizorišče premagovanja ovir po vzoru treningov pripadnikov modernih specialnih enot po svetu idilična Pokljuka, kjer bodo oviratlonci test fizične in psihične zmogljivosti opravili 29. junija. A še pred poletjem ŠD Oviratlon prireja zimsko uverturo, ki bo na sporedu 2. marca. Na Pokljuki se bodo udeleženci čim bolje pripravili na oviratlonsko preizkušnjo, tisti, ki morda oklevajo in dvomijo, ali so iz pravega testa, da bi se na junijski izziv prijavili, pa bodo svoje dvome lahko opustili na trening preizkušnji ali t. i. oviratlonu v malem. Udeležence bo na dvokilometrski pokljuški biatlonski progi pričakalo pet ovir, in sicer bodo morali preteči dva kroga (skupaj štiri kilometre) in se dvakrat spopasti z vsako izmed petih ovir. Organizatorji ob tem dodajajo, da udeleženci na treningu ne bodo krepili le svojih mišic in premagovali najrazličnejše oviratlonske izzive, saj bo poskrbljeno tudi za druženje in zabavo.

Namen oviratlona sta medsebojna pomoč in solidarnost

Tako kot na pravem oviratlonu, se bodo udeleženci tudi na trening preizkušnji na progo lahko podali sami, (kar seveda ne pomeni, da s sotekmovalci na progi ne bodo smeli sodelovati), ali skupaj s svojimi prijatelji, s katerimi bodo družno in s skupnimi močmi premagovali progo in ovire.

Bistvo oviratlona sta namreč medsebojna pomoč in solidarnost, kar poudarjajo tudi organizatorji: ''Namen oviratlona ni tekmovanje, boj za rezultat, temveč zmaga nad samim sabo. Organizatorji želimo s takšnim konceptom športnega udejstvovanja, ki daje velik poudarek medsebojni pomoči in solidarnosti, udeležence spodbuditi, da tudi sicer v življenju ne bi spregledali vrednot, kot so sodelovanje, nesebična pomoč, prijateljstvo in skupinski duh, saj je na ta način premagovanje vsakodnevnih izzivov veliko lažje.'' Na treningu pa bodo udeleženci tudi lahko ugotovili, ali so sposobni timskega dela in sodelovanja ter, kako kompatibilni ter usklajeni so člani njihove ekipe.

Na zimski trening se lahko prijavite vse do srede, 27. februarja 2013, do takrat bo štartnina znašala 9 evrov. Prijaviti pa se bo mogoče tudi na dan dogodka, ko bo za zimsko oviratlonsko avanturo treba odšteti 15 evrov.

Ne spreglejte